Voedselallergieën en Voedselovergevoeligheden 2019-06-10T18:57:19+00:00

WIJ SPOREN
VERTRAAGDE VOEDSELOVERGEVOELIGHEDEN OP

Wanneer u lijdt aan een aandoening die niet weg gaat kan dat de oorzaak zijn van een vertraagde voedselovergevoeligheid. Zo’n vertraagde voedselallergie blijft vaak onopgemerkt, omdat er vaak pas na enkele uren of zelfs dagen symptomen optreden. Onze testen kunnen u hierbij helpen! Met de voedselovergevoeligheid test kunt u ontdekken of er sprake is van een vertraagde voedselallergie.

Hoe werkt een vertraagd IgG-reactie?

Onze darm is het grootste immuunsysteem en is een bijna ondoordringbare barrière voor bacteriën, virussen en andere schadelijke stoffen. Als de darmwand intact is wordt ons voedsel goed verteerd en verloopt het normaal via het darmstelsel. Maar de integriteit van de darmwand kan ook beschadigd raken. Dit kan door bijvoorbeeld stress, medicatie, infecties, verkeerde voeding of schadelijke stoffen uit het milieu. Als de integriteit is aangetast kan het voorkomen dat voedselcomponenten door de darmcellen kunnen glippen. Zo komen ze in ons bloedbaan terecht en ons immuunsysteem denkt dat dit (ten onrechte) schadelijke stoffen zijn en produceert specifieke antilichamen (IgG antistoffen). Hierdoor kunnen er ontstekingsreacties ontstaan. Dit komt omdat ons immuunsysteem de voedingsmiddelen herkend als indringers. Deze ontstekingsreacties kunnen leiden tot niet-specifieke symptomen (bijv. vermoeidheid) of specifieke symptomen (bijv. hoofdpijn/migraine). Dit is afhankelijk van waar in ons lichaam het immuuncomplex wordt vernietigd.

Wat zijn de mogelijke symptomen van een voedselovergevoeligheid?

De ImuPro voedselovergevoeligheid test wordt door vele artsen ingezet bij onduidelijke therapeutische klachten ingezet en wat kan duiden op een voedselovergevoeligheid (ook wel bekend als een voedselintolerantie). Enkele voorbeelden zijn:

 • Ziekte van Crohn
 • Diarree
 • Obstipatie
 • Colitus ulcerosa
 • Maagzuur, ulcus, hernia diaphragmatica
 • Chronisch Vermoeidheid Syndroom (CVS)
 • Hoofdpijn/Migraine
 • Reumatische problemen
 • Autisme
 • ADHD
 • Overgewicht/ondergewicht
 • Huidproblemen: eczeem, psoriasis etc.

Deze symptomen kunnen een gevolg zijn van een eventuele voedselallergie type 3 (voedselovergevoeligheid). Van diverse symptomen zijn studies bekend, deze kunt u bij de administratie van Pro Health Medical opvragen: info@prohealth.nl. Bij The Food Hospital kunt u terecht voor een uitgebreid voedselallergie IgG-type III onderzoek. Hiervoor zijn diverse mogelijkheden:

 1. ImuPro Screen:
  Deze vingerpriktest geeft een kort rapport met duidelijke resultaten van 22 voedingsmiddelen – €77,45
 2. ImuPro Screen+:
  Deze vingerpriktest geeft begrijpelijk rapport van 44 voedingsmiddelen – €139,74
 3. ImuPro Basic:
  Dit is een intraveneuze bloedafname en geeft een begrijpelijk rapport van 90 voedingsmiddelen en een persoonlijke handleiding met voedingsrichtlijnen – €227,06
 4. ImuPro Vegetarisch:
  Dit is een intraveneuze bloedafname en geeft een begrijpelijk rapport van 90 voedingsmiddelen en een persoonlijke handleiding met voedingsrichtlijnen – €227,06

Hoe werkt de afname?

Bij de Screen en Screen+ wordt er door middel van een vingerprik bloed afgenomen door de diëtist. Deze bloedafname gebeurt tijdens de consulten. Wilt u een ImuPro Basic of bent u vegetarisch? Deze testen worden intraveneus afgenomen. Hiervoor dient u bloed af te nemen bij een prikpoli. U kunt een afspraak maken voor de bloedafname bij u in de buurt en een dag naar keuze via het afsprakenbureau van Pro Health Medical.

Pro Health Medical werkt samen met een afsprakenbureau die een landelijke dekking heeft aan prikpunten. Om een afspraak te maken dient u eerst het prikformulier, die u krijgt tijdens het consult, in te vullen. Op dit formulier ontvangt u ook een stempel van de diëtist. Zonder stempel van een arts of diëtist worden de testen niet uitgevoerd.

Ik wil graag een afspraak maken