Topmerken

Vitakruid

Vitakruid levert voedingssupplementen die aansluiten bij de orthomoleculaire praktijk. Het assortiment wordt voortdurend verbeterd op reactie van de nieuwste en wetenschappelijke inzichten. De producten moeten zich onderscheiden op basis van dosering, opneembaarheid, werkzaamheid en prijs. Ik vind VitaKruid fijn om in te zetten bij onder andere problemen aan het bewegingsapparaat (spieren, botten, gewrichten), bij anti-veroudering (huid, haar en nagels) en tegen ontstekingen.

Solgar

Voor Solgar is kwaliteit het belangrijkste ingrediënt in voedingssupplementen. Dit zijn geen loze woorden. Solgar biedt een 100% tevredenheidsgarantie. Daarnaast zijn de Solgar producten verpakt in donker glas omdat voedingsstoffen kunnen oxideren en een interactie kunnen hebben met de verpakking. Donker glas laat vrijwel geen licht of lucht door, waardoor oxidatie wordt tegengegaan. Ik gebruik voornamelijk de vitamines en mineralen omdat Solgar over een heel uitgebreid assortiment beschikt, hierdoor is het ook mogelijk specifiek met voedingsstoffen aan de slag te gaan bij verschillende doelgroepen zoals sporten, zwangere, ouderen en kinderen. Daarnaast biedt Solgar een vloeibare vorm van vitamine D3 die met druppels via het slijmvlies heel goed wordt opgenomen.

Exendo epigenomics

Exendo is een (nog) niet zo bekend merk in Nederland maar zeker een merk waar ik heel blij van word. Ten eerste omdat zij gespecialiseerd zijn in DPP-IV producten en hierdoor de beste prijs/kwaliteit verhouding bieden. DPP-IV is een multifunctionele enzymen met meer dan 70 functies. Het is onder meer betrokken bij de afbraak van exorfinen, dit zijn morfine-achtige eiwitten uit gluten, caseïne(zuivel), soja, spinazie en micro-organismen. Een deficiënte werking van het enzym kan bij sommige mensen problemen geven in de gemoedstoestand en problemen veroorzaken; hongergevoel, energie,- slaap,- en/of concentratieproblemen, depressie ADD/ADHD enzovoorts (voor meer informatie zie http://exendo.be/dpp-iv-enzym-onderzoek-en-referenties/. Ten tweede bieden ze van diverse producten die ik vaak inzet bij cliënten de hoogste concentraties op de markt, gebruiken ze geen magnesiumstearaat, zijn de producten het klinisch getest en produceren zij probiotica met alleen wetenschappelijk geteste onderstammen.