Tarieven en vergoedingen

De tarieven vallen onder dieetadvisering. Het is altijd leuk om te weten dat de verzekeraar vaak een deel van de behandeling vergoedt. Voor 2024 is er 3 uur aan dieetadvisering opgenomen in het basispakket. Wij vallen onder diëtisten. Afhankelijk van je zorgverzekeraar krijg je mogelijk extra uren vergoed. Het verschilt per zorgverzekeraar en per aanvullend pakket hoeveel je kunt declareren. Dit vind je in je polis of pleeg een belletje met je zorgverzekering en vraag naar de voorwaarden. Let op dat het bedrag eerst van je eigen risico af gaat.

Consultprijs  = 44,50 per half uur

Wil je ook een bloedtest laten afnemen? Dat kan, klik hier.  De kosten van een vervolgconsult zijn afhankelijk van de duur van het consult. De eerste paar consulten duren het langst. Na een aantal consulten kan het zijn dat 30 minuten per consult genoeg is.

Maak een afspraak

Vragenlijst ter voorbereiding op het intakegesprek

Als voorbereiding op het intakegesprek vul je een vragenlijst in die je per mail ontvangt na aanmelding. De vragenlijst bevat vragen over jouw klachten, familiaire ziekten, ziektegeschiedenis, geestelijke gesteldheid (zenuwachtig, depressief, concentratie, motivatie etc.), stoelgang, belangrijke gebeurtenissen in je leven, medicijngebruik en je leef,- en eetgewoonten. De vragenlijst vergemakkelijkt het intakegesprek en het scheelt veel tijd (en dus geld). Tijdens het intakegesprek bespreken we de ingevulde vragenlijst samen en kunnen wij er, waar nodig, op doorvragen.

Het intakegesprek en het bespreken van de vragenlijst duurt 30 minuten. In de 60 minuten hierna (het 1ste consult) stellen we het behandelplan op. Hierbij geven wij je voedings- en eventueel supplementenadvies. We maken samen aanpassingen in je voeding. Wij geven het voedingsadvies op basis van je huidige voedingspatroon, hierdoor zijn de veranderingen makkelijk en goed vol te houden!

Voorbeeld:

Stel je eet normaalgesproken in de ochtend kwark met muesli dan kan het advies worden: neem kokosyoghurt met een mix van haver, boekweit, rozijnen, pompoenpitten en zonnebloempitten en voeg eventueel een stuk fruit toe. Ik zal je dan vragen of je ervoor openstaat om bijvoorbeeld de mix en/of de kokosyoghurt zelf te maken. Als je dit graag wilt leg ik je uit hoe je dit het beste kunt doen en welk merk producten je kunt gebruiken. Koop het je het liever in de winkel? Dan geef ik je advies waar en van welk merk je de producten het beste kunt kopen. Op deze manier sluit het advies volledig op jouw behoeftes aan.

Wat bespreken wij in een vervolgconsult?

  • Jouw vragen
  • Voortgang
  • Klachten
  • Uitleg over je klachten
  • Je korte,- en lange termijn doelen
  • Waar je tegenaan loopt / wat je moeilijk vindt
  • De voeding, lukt het om op een bepaalde manier te eten? Zijn er aanpassingen nodig voor een optimaal resultaat?
  • Hoe zit het met je motivatie?
  • Je leefstijl: slaap, ontspanning en beweging

Supplementen

Voedingssupplementen zijn meestal direct aan te schaffen. Soms bestellen wij supplementen voor je en krijg je die nageleverd. Wij informeren je altijd vooraf over de kosten van testen/supplementen en je bent nooit ergens toe verplicht.

Vragen via de e-mail

Korte vragen via de e-mail zijn gratis. Maak het mij makkelijk door vragen te stellen die ik met ‘ja’ en ‘nee’ kan beantwoorden.
Open vragen bespreken we in de consulten, bijvoorbeeld: “Wat kan ik doen om beter te slapen?”of “Ik zie dat er Gingko Biloba zit in het supplement dat ik gebruik, wat is dat eigenlijk en waarvoor is dat goed?” Doordat deze vragen meer tijd in beslag nemen bespreek ik dit liever in de consulten.

Maak een afspraak