Project Description
Zomerse quinoa salade
Op warme dagen is niets lekkerder dan een heerlijk frisse salade. Probeer daarom eens deze zomerse quinoa salade met kikkererwten, avocado en granaatappelpitjes.
Recept
Voor 2 porties
Bereidingstijd: 15-20 minuten
Ingrediënten
Voor de salade
- 100g quinoa
- 1 el. olijfolie
- 250 g kikkererwten in blik
- 1 tl. paprikapoeder
- 2 tomaten
- 1/2 komkommer
- 1 bosje peterselie
- 100 g granaatappelpitjes
- 1 avocado
- Snufje peper en zout
Voor de dressing
- 1 knoflookteentje
- 3 el. olijfolie
- 1 citroen, sap en rasp
Bereidingswijze
- Kook als eerst de quinoa volgens de verpakking beetgaar.
- Verwarm intussen een scheutje olijfolie in een koekenpan. Bak hierin de kikkererwten. Breng het op smaak met paprikapoeder en peper.
- Snijd de tomaten en komkommer in kleine blokjes. Breng het op smaak met peper en zout en hak de peterselie fijn.
- Meng de peterselie vervolgens samen met de granaatappelpitjes door het tomaat-komkommermengsel.
- Maak de dressing. Rasp de knoflook en meng met de olijfolie. Breng het op smaak met zout, peper en de citroenrasp en -sap. Proef en voeg eventueel extra citroen toe naar smaak.
- Giet de quinoa af en meng door de tomaat-komkommersalade. Breng op smaak met de dressing.
- Snijd de avocado in plakjes.
- Serveer de zomerse quinoasalade met de kikkererwten en avocado. Voeg als laatst wat granaatappelpitjes en peterselie toe als garnering.
Tip: maak grote porties en bewaar het tot wel 4 dagen vers in je koelkast. (Behalve avocado, voeg dit per keer toe aan je salade).
Perfect als lunch of avondeten.
Probeer ook eens deze heerlijke gezonde pannenkoeken als ontbijt!