Project Description
Zelfgemaakte glutenvrije crackers
Op zoek naar een gezonde lunch? probeer dan deze zelfgemaakte crackers eens uit. Het heeft een makkelijke bereidingswijze en de crackers zijn lekker krokant. Met dit basis recept voor crackers kan je eindeloos variëren met toppings. Ze zijn voedzaam door de vele soorten pitten en zaden en daardoor bevat de crackers veel vezels, goed voor de darmen en voor de stoelgang.
Recept
Portie: 6 cracker
Bereidingstijd: 20 + 35 minuten oventijd
Glutenvrij | Histamine vrij | Lactosevrij
Ingrediëntenlijst
- 65 gram gebroken lijnzaad
- 40 gram zonnebloempitten
- 25 gram sesamzaad
- Snuf zout
- 35 mililiter olijfolie
- 110 milliliter water
- 25 gram chiazaad
- 85 gram havermou
Bereidingswijze
- Gebruik een keukenmachine om de havermout fijn te malen.
- Vervolgens doe je alle ingrediënten voor de crackers in een kom en meng deze goed door elkaar. Laat het mengsel 15 minuten rusten.
- Verwarm de oven voor op 175 °C. Rol het mengsel tussen twee vellen bakpapier uit tot een dikte van 3-4 millimeter. Leg het op een bakplaat en haal het bovenste vel bakpapier er af.
- Snijd de plak in 20 gelijke rechthoeken met een mes of een pizzasnijder.
- Bak de crackers in 30-40 minuten goudbruin. Laat ze na het bakken afkoelen op een rooster.
- Maak de crackers af met pikante paprika hummus , ingelegde rode ui en tuinkers.
Eet smakelijk!
Op zoek naar een ander recept met hummus? Check deze vegan wrap met pikante hummus eens!
Wist je dat chiazaad de opname van calcium ondersteund, een mineraal dat bij diverse lichaamsprocessen betrokken is. De vezels geven je sneller een verzadigd gevoel en ondersteunen een goede stoelgang. Ook vertraagt het de omzetproces van koolhydraten naar glucose (suiker), waardoor je bloedsuikerspiegel meer in balans blijft en je minder suikerpieken ervaart.
