Project Description

Zalm komkommer rolletjes

Hoe aantrekkelijk zien deze lekkere zalm komkommer rolletjes eruit? Leuk om te serveren als voorgerecht bij kerst of als bijgerecht voor de borrelplank. Een super makkelijke bereiding en in een hand om draai gemaakt.

Recept

Portie: 1 persoon

Bereidingstijd: 15 minuten

Ingrediënten

  • 50 gr gerookte zalm
  • 30 gr pijnboompitten
  • 1 komkommer
  • 1 eetlepel light zuivelspread

Voor de dressing

  • 1 el honing
  • 2 el mosterd
  • 3 takjes dille
  • Citroensap
  • 2 eetlepels olijfolie

Bereidingswijze

  1. Snijd de komkommer in de lengte doormidden en schaaf met een kaasschaaf in 4 dunne plakken.
  2. Smeer de 4 plakken in met een dun laagje zuivelspread.
  3. Doe stukjes zalm op de zuivelspread in de lengte en rol het op.
  4. Voor de dressing  snijd je de verse dille fijn en mix je het met de honing, mosterd, citroensap en olijfolie.
  5. Rooster in een pan de pijnboompitten.
  6. Maak het gerecht af door de dressing en de pijnboompitten over de rolletjes te besprenkelen.

Genieten maar!

Zalm bevat veel gezonde visvetzuren. Het blijkt dat visvetzuren de kans op hart- en vaatziekten verkleinen en een gunstig effect hebben op de bloeddruk. Daarnaast is de meeste vis (en schaal- en schelpdieren) rijk aan de belangrijke vitamine B12 en de mineralen jodium, fosfor en seleen. Het is ook een bron van vitamine B6.