Project Description

Vegetarische wellington

Hoe lekker ziet dit gerecht eruit! Een goede vleesvervanger voor kerst bijvoorbeeld. Deze vegetarische wellington is rijkgevulde met heerlijke groentes verpakt in een glutenvrij bladerdeeg.

Recept

portie: 4 personen

Bereidingstijd: 30 minuten + 25 minuten oventijd

Ingrediënten

  • 1 wortel
  • 200 gram champignons
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 glutenvrije cracker
  • 1 rol glutenvrij bladerdeeg
  • 150 gram spinazie, vers
  • 1 ei
  • 1 rode ui
  • 2 tenen knoflook
  • Verse peper

Bereidingswijze

  1. Laat de glutenvrij bladerdeeg rustig ontdooien op kamertemperatuur.
  2. Snijd de wortel in dunne reepjes en smeer ze in met olijfolie en wat peper.  Bak de wortel in de oven voor 15 minuten op 200 graden.
  3. Vervolgens snijd je de knoflook, ui en champignon in grove stukken.
  4. Doe een scheut olijfolie in de pan en bak de knoflook en ui tot dat ze glazig ogen.
  5. Vervolgens voeg je de champignon toe bij de knoflook en ui en bak het rond de champignon bruin en baar is.
  6. Doe in een aparte pan 150 gram spinazie en laat dit rustig slinken op laag vuur.
  7. Haal de wortel uit de oven en laat het afkoelen.
  8. Als de spinazie geslonken is wring je het vocht uit de spinazie met een theedoek, zet het even opzij.
  9. Vervolgens maal je de glutenvrij cracker tot dat het paneermeel is geworden.
  10. Rol de bladerdeeg uit en verspreid de eigengemaakte paneermeel als een strook in het midden van het bladerdeeg.
  11. Verspreid vervolgens op de paneermeel de spinazie, champignon en boven op de stroken wortel.
  12. Vouw de bladerdeeg dicht en druk het aan met een vork.
  13. Klop 1 ei en smeer de buitenkant en de kant in met een kwast zodat die goed dicht plakt.
  14. Snijd met een mis sneetjes aan de bovenkant zodat de lucht weg kan.
  15. Bak de wellington af op 180 graden voor 25 minuten.

Eet smakelijk!

Tip: smeer de buitenkant van de bladerdeeg in met plantaardige melk voor een lactosevrije versie!

Paddenstoelen bevatten een vezel die je cholesterolhalte verbetert en je hart gezond houdt. Paddenstoelen bevatten gunstige bacteriën die krachtig kunnen bijdragen bij een goed immuunsysteem. Ook zijn paddenstoelen rijk aan koper dat goed is voor je energiepeil.