Project Description
Vegetarische saucijzenbroodjes
ben jij ook zo dol op saucijzenbroodjes? Probeer dan eens deze vegetarische eens uit! Een heerlijke vulling van zoete aardappel, noten, kikkererwten en tijm. Bevat veel groente dus. Leuk om te serveren bij de borrel of als snack.
Recept
Portie: 12 stuks
Bereidingstijd: 15 minuten + 30 minuten oventijd
Glutenvrij | Lactosevrij | vegetarisch
Ingrediënten
- 2 zoete aardappelen
- 30 gram Ongezouten pecannoten
- 1 el sojasaus
- Nootmuskaat
- Bladerdeeg glutenvrij
- 200 gram Kikkererwten
- 2 Tijm
- Chiliflakes
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Halveer de zoete aardappelen in de lengte en verdeel ze met de zijkanten naar beneden op de bakplaat en rooster ze voor 30 minuten in de oven, laat de zoete aardappel daarna 10 minuten afkoelen.
- Doe ondertussen de kikkererwten in een vergiet en spoel ze af met water, dep ze daarna droog.
- Hak de pecannoten gaf en ris de blaadjes van de takjes tijd.
- Doe de kikkererwten , noten, tijm, geraspte nootmuskaat en sojasaus in een kom en prak het grof.
- Voeg dan de zoete aardappel toe en prak het er door heen tot een grof mengsel. Breng het op smaak met peper en zout.
- Halveer de bladerdeeg op de bakpapier en verdeel de mengsel in de lengte. Vouw de deeg over de mengsel heen en gebruik een vork om de randen goed dicht te maken.
- Snijd de bladerdeeg in kleine saucijzenbroodjes.
- Bak de saucijzenbroodjes goudbruin af voor 20 minuten in de oven.
Wist je dat zoete aardappel bomvol vezels zit? maar liefst 6 gram per zoete aardappel. Ook is het een krachtige weerstand booster en rijk aan vitamine A. Ook is zoete aardappel een bron van Choline. Choline is een stofje dat helpt bij goed slapen, bewegen en leren dingen te onthouden. Een goed excuus om deze heerlijke frietjes te maken.
Op zoek naar nog een gezonde snack met zoete aardappel? Probeer eens deze gezonde groente friet eens uit!