Project Description

Vega paddenstoelen risotto

Op zoek naar een lekker herfstig recept? Probeer deze heerlijke vegetarische risotto van paddenstoelen eens uit. Dit recept is makkelijk om te maken en de paddenstoelen geven een lekkere bite.

Recept

Portie: 4 personen

Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten

  • 75 gram roomboter
  • 2 sjalotten
  • 2 tenen knoflook
  • 350 gram risottorijst
  • 50 milliliter droge witte wijn
  • 1½ liter groente bouillon
  • 350 gram gemengde paddenstoelen
  • 3 takjes tijm
  • 80 gram parmezaanse kaas 
  • Zout en peper

Bereidingswijze

  1. Begin met het maken van de bouillon. Doe 1,5 liter in een maatbeker en voeg 1 bouillon blokje in het water. Zet het aan de kant.
  2. Snijd de 2 sjalotten en knoflook in stukjes en snijd de gemengde paddenstoelen grof in stukken.
  3. Doe een flink stuk boter in een grote stoofpan en fruit de sjalotjes en knoflook erin. Goed roeren tot ze “glazig” zijn.
  4. Voeg dan 350 gram risottorijst toe en bak ze even mij totdat de kern van de risotto “glazig” oogt.
  5. Doe 50 milliliter witte wijn bij de risottorijst en laat het even intrekken.
  6. Vervolgens voeg je telkens een grote soeplepel bouillon toe totdat die is opgenomen en dan voeg je een nieuwe schep erbij.
  7. Ondertussen zet je een pannetje met wat olie op het vuur en bak je de paddenstoelen met 3 takjes tijm in.
  8. Als alle bouillon opgenomen is voeg je een flink klont roomboter en 60 gram parmezaanse kaas toe, meng alles goed door elkaar.
  9. Serveer de risotto en strooi er nog wat parmezaanse kaas overheen.

Genieten! Eet smakelijk.

Nog inspiratie nodig voor nog een vegetarische avondmaal? Probeer deze Thaise groene curry eens uit!

Paddenstoelen bevatten een vezel die je cholesterolhalte verbetert en je hart gezond houdt. Paddenstoelen bevatten gunstige bacteriën die krachtig kunnen bijdragen bij een goed immuunsysteem. Ook zijn paddenstoelen rijk aan koper dat goed is voor je energiepeil.