Project Description

Vegetarische curry

Inspiratie nodig voor het avondeten? Probeer dan deze vegetarische curry eens uit! Deze curry is makkelijk om te maken en is erg voedzaam door de hoeveelheid groente. Serveer deze curry met rijst naar keuze en war gehakte cashewnoten, heerlijk!

Recept

Portie: 4 personen

Bereidingstijd: 40 minuten

Glutenvrij | Vegetarisch

Ingrediënten

  • 1 middelgrote ui
  • 1 teen knoflook
  • 800 g pastinaak
  • 400 g winterwortel
  • 360 g witte bonen in pot
  • 5 el milde olijfolie
  • 1 el komijnzaad
  • 2 tl gemalen kurkuma (koenjit)
  • 1 el milde paprikapoeder
  • 800 ml kokosmelk light
  • 200 ml water
  • 1  groentebouillontablet
  • 300 gram zilvervliesrijst
  • 50 gram cashewnoten

Bereidingswijze

  1. Snipper de uien en snijd de teen knoflook fijn. Schil de pastinaak en wortel en snijd ze in blokjes van 2 cm. Spoel de bonen af onder koud stromend water en laat goed uitlekken. Meng ⅖ van de olie met ¼ van de knoflook en zet opzij.
  2. Kook de zilvervliesrijst volgens de verpakking.
  3. Verhit de rest van de olie in een ruime pan met dikke bodem. Voeg de ui toe en bak op middelhoog vuur in 5 min. zacht. Voeg het komijnzaad, de kurkuma, paprikapoeder, pastinaak, wortel en witte bonen toe en bak nog 2 min. Voeg de laatste minuut de knoflook toe.
  4. Voeg de kokosmelk, het water en bouillonblokje toe en breng aan de kook. Laat op middelhoog vuur ca. 25 min. koken, tot de pastinaak en wortel gaar zijn. Schep regelmatig stevig om, zodat een deel van de bonen wordt geplet. Hierdoor bindt de curry iets.
  5. Serveer de curry met de zilvervliesrijst en wat gehakte cashewnoten.

Wist je dat kokos je immuunsysteem versterkt? Ook verhoogt het je vetverbranding en helpt het bij onder andere verkoudheid, koorts en keelpijn. Ook bevat kokos veel antioxidanten die ontstekingsremmend werk

Op zoel naar een ander voedzame maaltijd? Probeer deze kip met rijst en bonen eens uit!