Project Description
Vanilla oat raisin snack
Dit recept moet je proberen. Het heeft wat weg van een krentenbol, alleen dit is helemaal gluten- en zuivelvrij. Deze vanilla oat raisin snacks zijn super makkelijk om te maken en ideaal als tussendoortje.
Recept
Voor 10 porties
Bereidingstijd: 10 min + 20 min oventijd
Ingrediënten
- 250 gram plantaardige kwark
- 1 el olijfolie
- 250 gram havermout
- 175 gram rozijnen
- 2 eieren (M)
- 1 tl vanille extract*
- 1 el bakpoeder
*Vanille extract koop je o.a. bij de toko. Verwar het niet met aroma, want dit is lang niet zo sterk. Vanille extract is doorzichtig en enorm sterk van smaak. Je kunt het bewaren in de koelkast en je kunt er ontzettend lang mee doen. Het is een gezonder alternatief voor vanillesuiker en je kunt het overal aan toevoegen.
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 175 graden (boven en onder).
- Leg bakpapier op een bakplaat.
- Doe alle ingrediënten in een kom en kneed het vervolgens goed met je handen, er ontstaat een plakkerig deeg.
- Maak dan tien even grote bolletjes en druk ze een beetje plat op de bakplaat.
- Bak de vanilla oat raisin snacks af in 20 minuten.
- Laat ze afkoelen op een rooster.
Als de vanilla oat raisin snacks zijn afgekoeld kun je ze bewaren in de vriezer. Ze zijn dan extra lang houdbaar en ze blijven vers.
Wil je nog meer inspiratie? Kijk dan ook eens naar dit recept voor een ander heerlijk gluten- en zuivelvrij tussendoortje.