Project Description

Heerlijke traybake van kip en groente

Een traybake is het oven-antwoord op een eenpansgerecht. Het fenomeen traybake komt van ‘baking tray’, bakplaat in het Engels. Je mengt alle ingrediënten en doet dit samen op één bakplaat in de oven. Het fijnste hieraan vind ik dat je bijna tijd over houdt! Na een kort voorbereidingstijd (15 minuten) hoef je daarna alleen nog te wachten tot het gerecht uit de oven komt. Niet voor niets een favoriet in menig huishouden, want tussendoor kun je nog even het aanrecht opruimen of de was opvouwen. Een makkelijk gerecht die op en top gezond is én weinig rommelt geeft! Het recept van deze Traybake van kip en groente vind je hieronder:

Recept

Voor 4 porties

Bereidingstijd: 15 + 25 minuten oventijd

Ingrediënten

  • 2 tenen knoflook
  • 5 eetlepel olijfolie
  • 2 eetlepel za’atar
  • 2 eetlepel honing
  • 1 courgette
  • 2 zoete aardappels
  • 1 rode ui
  • 2 eetlepel groene olijven
  • 300 gram kippenhaasjes
  • 1 rode paprika
  • 15 gram munt
  • Bakpapier

Bereidingswijze

  1. Voor de bereiding van de Traybake van kip en groente begin je met het verwarmen van de oven voor op 200 graden. Maak de marinade voor de kip door 2 tenen knoflook fijn te snijden, 3 eetlepels olijfolie, 2 eetlepels honing en peper te mengen. Marineer de kippenhaasjes met de saus en laat het even staan.
  2. Snijd de zoete aardappelen in de lengte in parten. Snijd de paprika in reepjes, de courgette in plakken en rode ui in parten.
  3. Verdeel de groente over de bakplaat en besprenkel de groente met olie en bestrooi het met peper en zout.
  4. Verdeel de gemarineerde kippenhaasjes over de bakplaat. Bak ca. 25 minuten af in de oven tot dat de groenten knapperig zijn en de kip gaar is.
  5. Maak het af met groene olijven en munt en het is klaar om te worden!

Zin in een ander makkelijke ovengerecht? Probeer deze lasagne eens uit!