Project Description

Tortilla van kikkererwten

Traybake recepten, je ziet ze steeds vaker voorbij komen in allerlei soorten smaken en variaties. De reden waarom traybake recepten zo populair zijn is dat het maken niet zoveel moeite en tijd kost. In principe is het de groente en vlees/ vis marineren met heerlijke kruiden en grillen in de oven, en klaar is het! Dit gerecht is met malse zalm en een Italiaanse finishing touch!

Recept

Portie: 2 personen

Bereidingstijd: 15 minuten

Lactosevrij | Glutenvrij

Ingrediënten

  • 1/4 komkommer
  • 3 takjes munt
  • 1 el azijn
  • Halve rode ui
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • 1 klein blikje kikkererwten
  • peper
  • 3 eieren
  • mespunt oregano

Bereidingswijze

  1. Was de komkommer en schaaf hem met een kaasschaaf in lange plakken.
  2. Was de munt en knip of snijd het klein.
  3. Meng de munt en wat azijn door de komkommer. Zet even apart.
  4. Pel de ui en snijd ze in halve ringen.
  5. Verwarm de margarine in een koekenpan en bak hierin de ui in gaar.
  6. Spoel de kikkererwten af en laat ze uitlekken.
  7. Schep de kikkererwten met wat peper door de uien en laat ze kort mee warmen.
  8. Klop de eieren met wat peper en oregano los en giet ze in de pan.
  9. Laat de eieren met een deksel op de pan in 10 minuten gaar worden .
  10. Serveer de tortilla met de komkommersalade.

Genieten! Eetsmakelijk!

Wist je dat kikkererwten veel verschillende vitaminen en mineralen bevatten. Ook zitten ze vol vezels en eiwitten. Vezels kunnen de kans op darmkanker verkleinen. Doordat kikkererwten veel vezels en eiwitten bevatten (maar weinig calorieën) zorgen ze ervoor dat je na het eten ervan een voldaan gevoel hebt en er weer even tegenaan kan!