Project Description
Tirami-oats
Op zoek naar een feestelijk ontbijtje voor bijvoorbeeld valentijnsdag? Deze tirami-oats is daar perfect voor. Een makkelijke bereiding en o zo lekker door de zoete frambozencoulis in combinatie met cacao.
Recept
Portie: 2 kleine glaasjes
Bereidingstijd: 1 nacht + 5 minuten
Lactosevrij | Glutenvrij
Ingrediëntenlijst
- 40 gr (glutenvrije) havermout
- 2 eetlepels chiazaad
- 2 eetlepels maple syrup, agave siroop of honing
- 125ml (amandel)melk.
- 2 eetlepels (lactosevrije) yoghurt
- 1 eetlepel cacao poeder
- 250 gr diepvries framboos
- 2 eetlepels water
- 2 eetlepels suiker
Bereidingswijze
- Meng de havermout, chipzaad, melk en cacao poeder door elkaar, giet het in 2 kleine glaasjes en laat ze een nacht in de koelkast staan.
- Maak frambozencoulis door de frambozen, de suiker en het water in een steelpan te doen. Breng aan de kook en laat 5 min. koken op middelhoog vuur. Roer regelmatig. Neem de pan van het vuur en laat het 30 min. afkoelen. Serveer op kamertemperatuur.
- Doe de volgende ochtend op de overnight oats een laagje frambozencoulis. Vervolgens verdeel je daarboven de yoghurt.
- Maak het af met wat cacao poeder en frambozen.
Serveren maar!