Project Description

Tirami-oats

Op zoek naar een feestelijk ontbijtje voor bijvoorbeeld valentijnsdag? Deze tirami-oats is daar perfect voor. Een makkelijke bereiding en o zo lekker door de zoete frambozencoulis in combinatie met cacao.

Recept

Portie: 2 kleine glaasjes

Bereidingstijd: 1 nacht + 5 minuten

Lactosevrij | Glutenvrij

Ingrediëntenlijst

  • 40 gr (glutenvrije) havermout
  • 2 eetlepels chiazaad
  • 2 eetlepels maple syrup, agave siroop of honing
  • 125ml (amandel)melk.
  • 2 eetlepels (lactosevrije) yoghurt
  • 1 eetlepel cacao poeder
  • 250 gr diepvries framboos
  • 2 eetlepels water
  • 2 eetlepels suiker

Bereidingswijze

  1. Meng de havermout, chipzaad, melk en cacao poeder door elkaar, giet het in 2 kleine glaasjes en laat ze een nacht in de koelkast staan.
  2. Maak frambozencoulis door de frambozen, de suiker en het water in een steelpan te doen. Breng aan de kook en laat 5 min. koken op middelhoog vuur. Roer regelmatig. Neem de pan van het vuur en laat het 30 min. afkoelen. Serveer op kamertemperatuur.
  3. Doe de volgende ochtend op de overnight oats een laagje frambozencoulis. Vervolgens verdeel je daarboven de yoghurt.
  4. Maak het af met wat cacao poeder en frambozen.

Serveren maar!