Thaise groene curry 2021-08-12T09:36:08+02:00

Project Description

Thaise groene curry

Een curry is een van mijn favoriete recepten. Het is zo makkelijk te bereiden en je kan eindeloos variëren. Dit recept is voor een Thaise groene curry met sugarsnaps en zoete aardappel. Varieer met kokosmelk of een andere plantaardige melk naar keuze. Houd je niet van koriander? Maak dan het recept met verse peterselie!

Recept

Voor 4 porties
Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten

  • 250g zilvervliesrijst ( of broccoli/bloemkoolrijst voor extra groente)
  • 1,5 l groentebouillon (zelfgemaakt of van bouillonblokjes)
  • 300 g zoete aardappel
  • 200 g broccoli
  • 300 g gemengde champignons
  • 200 g sugar snaps
  • 400 ml kokosmelk of 500ml plantaardige yoghurt naturel
  • 60 ml groene currypasta*
  • 50 g verse spinazie
  • 30 g groene koriander, met steeltjes (houd een paar blaadjes achter de hand om mee te garneren).
  • 1 el kokosolie
  • 1 rode chili, zaadjes verwijderd en fijngesneden

Bereidingswijze

  1. Kook de rijst volgens de verpakking
  2. Breng de groentebouillon in een grote pan aan de kook.
  3. Snijd de zoete aardappel in blokjes en de broccoli en champignons in grove stukken.
  4. Voeg de zoete aardappels toe aan de bouillon en laat sudderen tot ze gaar zijn. Gebruik een schuimspaan om de zoete aardappels eruit te scheppen en zet ze opzij voor later.
  5. Kook in dezelfde bouillon de broccoli en de champignons samen beetgaar, haal ze eruit en laat de sugar snaps een paar minuten sudderen. Zorg dat ze hun ‘snap’ niet verliezen! Schep ze eruit als ze nog knapperig en groen zijn.
  6. Mix de kokosmelk of yoghurt, de groene currypasta, spinazie, koriander en kokosolie (je kan het eerst even smelten in een pan als het hard is) in een maatbeker of kan met een staafmixer, dat is het makkelijkst. Een kleine keukenmachine werkt ook goed. Je gaat voor een felle, gladde, groene pasta.
  7. Meng de mix vervolgens door de bouillon en laat zachtjes sudderen (niet koken!).
  8. Schep alle gekookte groenten terug in de currysaus, verwarm het geheel en besprenkel met de chili en de overgebleven verse koriander.
  9. Serveer de Thaise groene curry met gestoomde rijst.

*Voorbeelden van  currypasta’s met goede ingrediënten:

Fairtrade original Thaise groene curry
Koh Thai groene curry
Onoff spices Thaise groene currypasta

Heb je zoete aardappel over? Maak dan eens deze heerlijke sweet potato wafels!

Project Details