Project Description

Sweet potato wafels

Deze sweet potato wafels zijn perfect als een gezond en vullend ontbijt of tussendoortje. Deze wafels zijn op basis van zoete aardappel en zonder zuivel of gluten. 

Recept

Voor 8 wafels
Bereidingstijd: 10 min + 45-60 min oventijd

Ingrediënten

  • 400 gr zoete aardappel (1 grote zak)
  • 350 ml amandelmelk (of haver/ kokosmelk)
  • 150 gr amandelmeel
  • 150 gr boekweitmeel
  • 2 eieren
  • 1/2 el bakingsoda of bakpoeder
  • 2 el kaneel / vanillepoeder / 20 druppels vanillebourbon
  • 1 el speculaaskruiden / mespuntje zout / eventueel stevia
  • 2 schepjes Psylliumvezels
  • 50 gram rozijnen

Bereidingswijze

  1. Prik met een vork gaatjes in de aardappels. Doe de zoete aardappel in de oven (200 graden). De tijd hangt af van hoe groot de aardappels zijn. Kleintjes gemiddeld 45 minuten, grote aardappels 60 minuten.
  2. Door de hitte valt de schil van de aardappels af. Je hoeft deze alleen open te snijden en de inhoud in de kom te doen. Prak tot puree met een vork.
  3. Voeg alle ingrediënten toe en mix tot het een stevig beslag is.
  4. Zet de wafelijzer aan en vet in met een klein beetje boter / olie.
  5. Bak tot de sweet potato wafels mooi bruin zijn.
  6. Top met vers fruit en noten naar keuze.

Tip: maak in een keer meerdere wafels om tijd te besparen. Zo kun je meerdere dagen genieten van deze heerlijke wafels.

Klik hier voor een lekkere en gezonde lunch!