Project Description
Sunday morning breakfast
Zondagochtend biedt de mogelijkheid voor een heerlijk uitgebreid ontbijt. Verwen jezelf en maak deze lekkere gluten-en zuivelvrije ‘sunday morning breakfast pancakes’.
Recept
Voor 1 portie
Bereidingstijd: 15 min.
Ingrediënten
- 90g havermout
- 240 ml amandelmelk
- 1 grote rijpe banaan
- 1tl kaneel
- 1el zonnebloemolie
Toppings opties:
Blauwe bessen
Aardbeien
Mango
Frambozen
Honing
Gehakte noten
Zaden en pitten
Bereidingswijze
- Voeg de havermout, amandelmelk, de helft van de banaan en de kaneel toe aan een blender. Blend het tot een glad mengsel.
- Verhit de zonnebloemolie in de pan. Giet vervolgens wat beslag in de pan en maak er kleine pannenkoekjes van.
- Wacht tot de pannenkoekjes beginnen te stollen. Je kunt dit zien door kleine belletje die ontstaan en kijk voorzichtig of de pancakes bruin worden aan de onderkant. Keer ze dan om met een spatel en laat nog 2-3 minuten bakken.
- Serveer de sunday morning breakfast pancakes met de andere helft van de banaan en andere toppings naar keuze.
Tip: maak in 1 keer meerdere porties zodat je de volgende dag hier ook nog van kan genieten!
Varieer lekker met je pancakes, ook heerlijke met blauwe bessen door het beslag.
Een keer iets anders voor je lunch? Kijk dan hier voor een lekker gluten- en zuivelvrij recept!