Project Description

Shakshuka met aubergine

Op zoek naar een makkelijk avondmaaltijd dat ook in een korte tijd op tafel staat? Probeer dan deze heerlijke shakshuka met aubergine eens uit. Shakshuka is het perfecte gerecht om overige groente uit de koelkast op te maken en in dit recept te verwerken. Voedzaam, simpel, verantwoord en glutenvrij!

Recept

Portie: 3 personen

Bereidingstijd: 35 minuten

Glutenvrij | Lactosevrij | vegetarisch

Ingrediënten

  • 1 blik tomatenblokjes/ gepelde tomaten
  • 3 eieren
  • 1 puntpaprika
  • Halve ui
  • 1 teentje knoflook
  • Snuf komijn
  • theelepel paprikapoeder
  • Olijfolie
  • Halve aubergine
  • Peper en zout
  • Verse peterselie
  • Chilivlokken
  • Feta
  • (Glutenvrije) pitabroodjes

Bereiding

  1. Snipper de ui en knoflook en fruit deze aan in een grote pan. Voeg de komijn en paprikapoeder toe.
  2. Snijd vervolgens de puntpaprika’s in kleine blokjes en een halve aubergine in partjes en bak een paar minuten mee. Voeg de tomatenblokjes toe en laat 10 minuutjes pruttelen. Breng de saus op smaak met peper en zout.
  3. Maak 3 kuiltjes in de saus en laat hier de eieren in glijden. Laat ze stollen naar gewenste dikte, hard of zachtgekookt. Doe de deksel op de pan om dit te versnellen.
  4. Tot slot garneer de shakshuka met wat peterselie, feta en serveer met wat geroosterde pitabroodjes. Eetsmakelijk!

Tip: Laat de feta weg voor een lactosevrije versie!

Wist je dat dat aubergine naast vitamine C  nog andere krachtige antioxidanten bevat namelijk: anthocyaninen. Deze stoffen geven de groente zijn dieppaarse kleur en helpen eveneens onze cellen tegen schadelijke vrije radicalen te beschermen.