Project Description

Risotto met biefstuk

Recept

Portie: 4 personen

Bereidingstijd: 20 minuten

Glutenvrij

Ingrediëntenlijst

  • 400 g risotto
  • 60 g roomboter of kokosolie
  • 1 el olijfolie
  • 2 biefstuk
  • 2 tl gedroogde oregano
  • 650 g  Italiaanse roerbakgroente kastanjechampignons
  • 10 g verse selderij
  • 90 g Parmezaanse kaas

Bereidingswijze

1, Bereid de risotto volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2. Verhit ondertussen ⅓ van de boter met de olie in een grote koekenpan. Bestrooi de biefstukken met de oregano, peper en zout en bak ze in 5 min. op hoog vuur medium rare, keer halverwege. Neem uit de pan en laat 5 min. op een bord onder aluminiumfolie rusten.
3. Verhit ⅓ van de boter in de koekenpan met het achtergebleven bakvet en bak de roerbakgroente met peper en eventueel zout 5 min. op hoog vuur. Schep regelmatig om.
4. Snijd ondertussen de selderij fijn. Meng de selderij, roerbakgroente, ¾ van de kaas en de rest van de boter door de risotto.
5. Snijd de biefstuk in plakjes en verdeel over de risotto. Bestrooi met peper en de rest van de parmezaanse kaas.
Zoek je een vegetarische risotto? Probeer dan deze champignon risotto eens uit!