Project Description

Rijstschotel met champignons

Op zoek naar een gezonde maaltijd dat binnen 20 minuten op tafel staat? Probeer dan deze rijschotel met champignons eens uit!   Een vegetarisch, glutenvrij en lactosevrij recept. Variatie is mogelijk, vervang de boerenkool bijvoorbeeld voor spinazie!

Recept

Portie: 4 personen

Bereidingstijd: 30 minuten

Glutenvrij | Lactosevrij | Vegetarisch

Ingrediëntenlijst

  • 2 middelgrote ui
  • 2 tenen knoflook
  • 400 g kastanjechampignon
  • 2 el milde olijfolie
  • 2 tl gedroogde tijm
  • 300 g basmatirijst
  • 150 g boerenkool
  • 1 groentebouillontablet
  • 750 ml water
  • 50 ongebrande amandelen

 

Bereidingswijze

  1. Snipper de uien en snijd de tenen knoflook fijn. Snijd de champignons in plakjes. Verhit de olie in een hapjespan en bak de ui, knoflook, champignons en tijm 5 min. op middelhoog vuur.
  2. Voeg de rijst, boerenkool en het water toe, verkruimel het bouillonblokje erboven. Breng aan de kook en laat op middelhoog vuur met de deksel op de pan in 15 min. garen. Roer regelmatig.
  3. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de amandelen in 4 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord en hak fijn. bestrooi de amandelen op de rijstschotel en maak het nog af met wat peper naar smaak.
Zoek je een ander recept met champignons?  Probeer dan deze champignon risotto eens uit!