Project Description

Rijst met kip en sperziebonen

Op zoek naar een snelle avondmaaltijd die ook nog eens gezond is? Probeer deze heerlijke rijst met kip en sperziebonen eens uit. Boordevol groente en perfect voor het sporten door de hoeveelheid eiwitten. Dit gerecht staat binnen 20 minuten op tafel. Serveer ook je favoriete sambal en wat cassave chips erbij voor een bite!

Recept

Portie: 4 personen

Bereidingstijd: 20 minuten

Glutenvrij| Lactosevrij

Ingrediënten

  • 400 gram sperziebonen
  • 200 gram kippendijvlees of kipfilet
  • 1 bosuitje
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • 150 gram zilvervliesrijst
  • ½ bouillontablet met minder zout
  • 1 theelepel (gerookt) paprikapoeder
  • peper
  • 1 teentje knoflook
  • 1 ui
  • 30 gram taugé

Bereiding

  1. Maak de ui, de knoflook en de sperziebonen schoon.
  2. Snijd de ui en de knoflook klein en breek de sperziebonen eenmaal.
  3. Snijd de kip in blokjes en bestrooi ze met peper.
  4. Bak de kip in de hete margarine bruin.
  5. Fruit de ui en de knoflook mee.
  6. Voeg de rijst toe en bak de rijst mee tot alle korrels glanzen.
  7. Schenk 400 ml water en het stuk bouillontablet bij de rijst en breng dit aan de kook. Kook de rijst 10 minuten.
  8. Voeg de sperziebonen toe en kook het geheel in nog ca. 10 minuten gaar. Pas eventueel de kooktijd van de rijst aan, zie de verpakking.
  9. Was het bosuitje en snijd het in ringen. Meng de laatste minuten de uienringetjes door de rijst.
  10. Maak het gerecht op smaak met peper en paprikapoeder.
  11. De rijst mag wat vochtig blijven, voeg eventueel nog wat water toe.

Tip: vervang de kip naar tempeh of vegetarische kipstuckjes voor een vegetarische variant.

Op zoek naar een ander snelle avondmaal? Probeer deze heerlijke shakshuka eens uit!