Project Description

Quinoa kikkererwten salade

Een overheerlijke voedzame maaltijd van quinoa, geroosterde kikkererwten en boordevol groente. Dit gerecht is glutenvrij, vegan en lactosevrij. Met een super makkelijke bereiding staat deze heerlijke salade binnen 25 minuten op tafel. Probeer hem eens uit!

Recept

Portie: 2 personen

Bereidingstijd: 25 minuten

Glutenvrij | Lactosevrij | Vegan

Ingrediënten

  • 150 g quinoa
  • 100 g verse groene aspergetip
  • 150 g kikkererwten uit blik
  • ½ el milde olijfolie
  • 125 gromaatjes
  • 100 g gegrilde rode paprikareepjes in pot
  • 90 g koelverse pestospread
  • 30 g feta
  • 1/4 Komkommers
  • Paprika poeder
  • Cayenne poeder
  • Snuf Zout
  • Chilipoeder
  • Citroen

Bereiding

  1. Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Halveer de aspergetips en doe in een vergiet. Giet de quinoa erboven af en laat staan tot gebruik.
  2. Verwarm de oven op 200 graden en spoel ondertussen de kikkererwten af onder koud stromend water en laat uitlekken.
  3. Leg de kikkererwten op een bakplaat en marineer de kikkererwten met olijfolie, cayennepeper, chilipeper, paprika poeder, peper en zout naar smaak. Bak de kikkererwten af voor 15 minuten en schep tussen door de kikkererwten om.
  4. Snijd de tomaatjes en komkommer in kwarten en laat de paprika uitlekken. Meng de quinoa met de helft van de pesto, de groene asperges, tomaatjes, komkommer en paprikareepjes. Verdeel de gebakken kikkererwten erover en maak het af met wat feta en citroensap.

Genieten! Eet smakelijk!

Tip: Haal de feta weg voor een lactosevrije versie.

Op zoek naar een andere makkelijke voedzame maaltijd? Probeer deze gevulde paprika’s eens uit!

Wist je dat kikkererwten veel verschillende vitaminen en mineralen bevatten. Ook zitten ze vol vezels en eiwitten. Vezels kunnen de kans op darmkanker verkleinen. Doordat kikkererwten veel vezels en eiwitten bevatten (maar weinig calorieën) zorgen ze ervoor dat je na het eten ervan een voldaan gevoel hebt en er weer even tegenaan kan!