Project Description

Preistampot met kerriesaus

Op zoek naar een Hollandse stampot maar dan gezonde? Probeer dan kerriestamppot met prei eens uit!  Een vegetarisch en glutenvrij recept.  Dit gerecht staat binnen 20 minuten op tafel.

Recept

Portie: 2 personen

Bereidingstijd: 20 minuten

Glutenvrij

Ingrediëntenlijst

  • 600 gram iets kruimige aardappel
  • 400 g koelverse gesneden prei
  • 7½ g verse platte peterselie
  • 2  rundertartaar
  • 100 g zuivelspread nature
  • 1 teen knoflook
  • 1½ el milde olijfolie
  • 1 el kerriepoeder

Bereidingswijze

1.Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in een ruime pan met water in 20 min. gaar. Voeg de laatste 2 min. de prei toe.

2. Snijd ondertussen de tenen knoflook en peterselie fijn

3. Verhit de olie in een hapjespan en bak het de rundertartaar rondom bruin. Haal de rundertartaar uit de pan en fruit de knoflook met de kerriepoeder en peper voor 2 minuten. Voeg vervolgens de zuivelspread toe, laat het 2 minuten stoven en roer het goed door tot een egale saus.
4. Giet de aardappelen met prei af, maar vang een kopje kookvocht op. Stamp de aardappelen met prei en het kookvocht tot een smeuïge puree. Breng op smaak met kerriesaus en bestrooi met de rest van de peterselie.
Zoek je nog inspiratie voor een gezonde avondmaaltijd? Probeer deze traybake met zalm!
Prei is een hydraterende groente. Denk aan mineralen, kalium, ijzer, magnesium, calcium, mangaan, fosfor, vitamine A, vitamine C, vitamine K, foliumzuur en vitamine B. Een perfecte groente om je lichaam een gezond cadeautje mee te geven.