Project Description
Pompoen plaattaart
Met het herfstseizoen op ons, verschijnen weer de pompoenen in de schappen van de supermarkten. Pompoen is heel veelzijdig en heeft een heerlijke zacht smaak. Deze pompoen plaattaart is binnen 30 minuten op tafel en is heerlijk om te eten op de koude dagen.
Recept
Portie: 4 personen
Bereidingstijd: 15 +25 minuten
Ingrediëntenlijst
- 1 rode ui
- 200 gram kipfilethaasjes
- 2 eetlepels lactosevrije roomkaas
- ½ flespompoen
- 2 verse glutenvrij bladerdeeg
- 50 gram pecannoten
- 1 middelgroot ei
1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Verwijder uit de pompoen de zaden en de draderige binnenkant. Snijd de pompoen in blokjes. Breng een pan met water aan de kook en kook de blokjes 4 min. zacht. Giet af en pureer met de staafmixer.
2. Snipper ondertussen de rode uien, marineer de kippenhaasjes met chilisaus en hak de pecannoten grof.
3. Rol het deeg met bakpapier uit over een bakplaat en prik het deeg in met een vork.
4. Klop het ei los. Meng de pompoen, ¾ van het ei en de zuivelspread, breng op smaak met peper en zout.
5. Bestrijk blader deeg met het pompoenmengsel, verdeel de ui, kipfilet en de pecannoten erover. Bestrijk de deegrand met de rest van het ei.
5. Bak de plaattaart voor ongeveer 20 minuten in de oven af.
Tip: maak een heerlijke salade bij de plaattaart voor een frisse tegenhanger.
Pompoenen bevatten veel vitamine A, vandaar de feloranje kleur omdat het rijk is aan bèta-caroteen wat de lichaam omzet in vitamine A. Het hoge vitamine A-gehalte kan het lichaam helpen om infecties en virussen te weerstaan. Handig voor in de herfst omdat de herfst vaak het begin is van het koude-en griepseizoen.
Nog een recept met een pompoen? probeer deze heerlijke pumpkin spice latte uit!