Project Description
Pikante paprika hummus
In de supermarkt liggen tegenwoordig veel soorten smaken van hummus. Door de conserveermiddelen en toevoegen zijn veel soorten hummus niet histamine vrij. Deze histamine vrije variant is neutraal van smaak maar pittig door de paprika en de rode peper, een heerlijke combinatie. Probeer dit makkelijke recept eens uit!
Recept
Portie: 1 bakje
Bereidingswijze: 10 minuten
Glutenvrij | Histamine vrij | Lactosevrij
Ingrediëntenlijst
- 200 gram kikkererwten
- 2 eetlepels tahin
- Halve rode peper
- 1 teen knoflook
- 1 paprika
- Halve limoen
- Snuf peper en zout
Bereidingswijze
- Kook de kikkererwten een half uur met flink wat zout. Proef of ze zacht genoeg zijn om te mixen.
- Rooster tijdens het koken 1 paprika boven het vuur en doe vervolgens de geroosterde paprika in een dicht ziplock zak.
- Doe de kikkerwten, geroosterde paprika, halve peper, knoflook, limoen, peper, zout en de tahin in een keukenmachine en blend het tot een gladde dip. Heerlijk!
Tip: Snij een glutenvrije wrap in driehoekjes, marineer ze met peper, zout en olijfolie en bak ze af voor 10 minuten op 180 graden. Dit kan je bij de hummus serveren om in te dippen.
Zoek je een gerecht waarbij je deze hummus kan gebruiken? Doe de hummus op deze zelfgemaakte crackers!
Wist je dat kikkererwten veel verschillende vitaminen en mineralen bevatten. Ook zitten ze vol vezels en eiwitten. Vezels kunnen de kans op darmkanker verkleinen. Doordat kikkererwten veel vezels en eiwitten bevatten (maar weinig calorieën) zorgen ze ervoor dat je na het eten ervan een voldaan gevoel hebt en er weer even tegenaan kan!