Project Description
Pastaschotel met spinazie
Op zoek naar een gezonde avondmaaltijd? Probeer deze heerlijke ovenschotel pasta met spinazie eens uit! Deze pasta schotel staat binnen een half uur op tafel en is heerlijk romig door de spinazie cottage cheese saus. Ook bevat deze pasta boordevol mineralen en vitamines door de hoeveelheid groente.
Recept
Portie: 4 personen
Bereidingstijd: 20 minuten + 10 minuten oventijd
Glutenvrij
Ingrediëntenlijst
- 2 sjalotten
- 1 knoflook
- 800 gram champignons
- 250 gram (glutenvrije) fusilli
- 4 eetlepels olijfolie
- 200 gram verse spinazie
- 4 runderworsten
- 400 gram cottage cheese
- 100 gram belegen kaas
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 °C. Snipper de sjalotten. Snijd de champignons in plakjes. Kook de pasta in 8 min. net niet beetgaar. Giet af en spoel af onder koud stromend water om het garen te stoppen.
- Verhit ondertussen ¼ van de olie in een hapjespan en fruit de sjalot 5 min. op middelhoog vuur. Snijd de runderworsten in stukjes en bak ze bruin, voeg vervolgens de champignons. Doe alles in de ovenschaal.
- Doe in een lege pan 200 gram spinazie en laat het slinken, vervolgens doe je de cottage cheese bij de spinazie en pureer het met de staafmixer glad. Breng op smaak met zout en peper.
- Meng in de ovenschaal de sjalot, champignons, vlees samen met de pasta en het spinaziemengsel. Bestrooi met de geraspte kaas. Bak in het midden van de oven in ca. 10 minuten goudbruin.
Genieten, Eetsmakelijk!
Spinazie is een bron van drie belangrijke vitamines: vitamine A, vitamine B11 en vitamine K. Vitamine A speelt meerdere belangrijke rollen in je lichaam. Zo is het goed voor de ogen, de huid, de weerstand, en het ijzermetabolisme.