Project Description

Pasta met courgette

Deze heerlijke romige vegetarische pasta moet je proberen! Dit recept is makkelijk te makne en staat binnen 20 minuten op tafel. Laat de Parmezaan weg voor een gehele veganistisch gerecht.

Recept

Portie: 4 personen

Bereidingstijd: 20 minuten

Glutenvrij| Vegetarisch

Ingrediëntenlijst

  • 1 courgette
  • 2 el zonnebloemolie
  • 350 gram vegetarische rulstukjes of magere gehakt
  • 250 ml (plantaaardige) kookroom
  • 400 gram tomaten knoflook-ui uit blik
  • 300 gram volkorenpasta
  • 90 gram rucola
  • Eventueel Parmezaan

Bereidingswijze

  1. Snijd de courgette in de lengte in 4 parten en snijd elk part in plakjes van een ½ cm. Verhit de olie in een hapjespan en bak de courgette en rulstukjes 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de kookroom en tomaat uit blik toe en breng aan de kook. Laat 10 minuten zachtjes garen. Roer af en toe. Breng op smaak met peper en zout.
  2. Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af en meng door de saus met ¾ van de rucola. Serveer de rest van de rucola apart erbij en rasp eventueel wat parmezaanse kaas voor extra smaak!

 op zoek naar een ander Italiaans gerecht? Probeer deze heerlijke risotto met biefstuk eens uit!