Project Description

Oosterse stir fry

Deze Oosterse stir fry is een van mijn favoriete gerechten om te maken. Het is namelijk zo makkelijk en snel. Perfect als je restjes over hebt en niet weet wat je er mee kan doen. Gooi het samen in een pan met wat rijst of noodles erbij en je hebt een heerlijke stir fry!

Recept

Voor 2 porties
Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten

  • 150g rijstnoodles
  • 2el sojasaus
  • 1 el olijfolie
  • 100g taugé
  • 1/2 komkommer
  • 1 bosui
  • 1 paprika
  • 75g wortel julienne
  • 75g rode kool fijn
  • 100g kastanje champignons
  • Bosje koriander
  • 1 teen knoflook
  • Snuf peper
  • 1tl paprikapoeder
  • 1tl oregano

Bereidingswijze

  1. Kook de rijstnoodles volgens de verpakking beetgaar.
  2. Snijd ondertussen alle groente in stukjes en hak de knoflook en koriander fijn.
  3. Verhit een sheutje olijfolie in een pan. Bak de knoflook met de bosui even kort in de pan.
  4. Voeg vervolgens de rest van de groente toe en bak het geheel in 4-5 minuten gaar.
  5. Breng het op smaak met peper, paprikapoeder en oregano. Voeg als laatste de koriander toe aan het geheel. (Bewaar wat als garnering).
  6. Serveer de groente met de rijstnoodles en een scheutje sojasaus.

Deze Oosterse stir fry is super makkelijk en snel klaar. Het is ook ideaal om meerdere porties te maken  zodat je er meerdere dagen van kan genieten.
Tip: het is ook erg lekker met wat casave kroepoek erbij.

Op zoek naar meer inspiratie? Zie dan dit recept voor een heerlijke frisse salade.