Project Description

Nasi goreng met tempeh

Wie houdt er niet van een heerlijke nasi goreng? Dit gerecht is vegetarisch door het vlees te vervangen naar gemarineerde tempeh. De nasi goreng staat binnen 15 minuten op tafel en is glutenvrij, lactosevrij en vegetarisch!

Recept

Portie: 2 personen

Bereidingstijd: 15 minuten

Glutenvrij | Vegetarisch | Lactosevrij

Ingrediënten

  • 150 g zilvervliesrijst
  • 200 gram tempeh
  • 1 el ketjap manis
  • 1 el arachideolie
  • 170 g ongezouten cashewnoten
  • 300 g Chinese wokgroente sugarsnaps-paksoi
  • 10 g Conimex nasi kruidenmix
  • 2 middelgroot ei
  • 100 g Calvé pindasaus mild
  • 40g Conimex cassave kroepoek

Bereiding

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit ondertussen 1 el olie in een wok en bak kort de cashewnoten en laat het afkoelen in een bakje.
  2. Snijd 200 gram tempeh in blokjes en marineer de tempeh met 1 eetlepel ketjap manis, laat het 5 minuten staan.
  3. Bak de tempeh 2 minuten in een wokpan. voeg daarna de wokgroenten en kruidenmix in dezelfde pan en ze bak 5 minuten mee. Voeg de rijst toe en roerbak 1 min. mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  4. Klop ondertussen de eieren los en breng op smaak met peper en eventueel zout. Verhit de rest van de olie in een koekenpan, schenk het eimengsel erbij en roer door. Doe de deksel op de pan en laat de omelet 5 min. op laag vuur garen. Verwarm ondertussen de pindasaus al roerend in een (steel)pan 3 min. op middelhoog vuur.
  5. Verdeel de nasi over 2 borden. Serveer met de pindasaus en kroepoek.

Heerlijk! Enjoy!

Op zoek naar een ander vegetarisch gerecht? Neem eens een kijkje bij het recept van de shakshuka.

Cashewnoten bevatten veel vetten, maar gelukkig voornamelijk onverzadigde vetten. Deze vetten zijn gezond: ze bevorderen de cholesterolbalans en verlagen de kans op hart- en vaatziekten.