Project Description

 

Mie met runderreepjes

Op zoek naar een thais gerecht wat lekker maar ook gezond is. Dan is dit recept wel iets voor jou! Deze mie met runderreepjes heeft een makkelijke bereiding en staat binnen 15-30 minuten op tafel. De zwarte bonensaus kun je ook zelf maken voor meer smaak, er staan allerlei recepten van zelfgemaakte bonensaus op internet.

Recept

Portie: 2 personen

Bereidingstijd: 15-30 minuten

Glutenvrij | Lactosevrij

Ingrediënten

  • 200 gram (glutenvrije) volkoren mie
  • 1 (rode) ui
  • 250 gram broccoli
  • 100 gram peultjes
  • 1 rode paprika
  • 2 eetlepels olie
  • 150 gram runderreepjes
  • peper
  • 2 eetlepels zwarte bonensaus (toko of supermarkt)
  • 100 gram taugé

Bereiding

  1. Kook de mie volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  2. Maak de groente schoon.
  3. Snijd de ui in snippers, de broccoli in roosjes,halveer de peultjes en snijd de paprika in reepjes.
  4. Verhit de olie in een wok of braadpan en bak hierin het vlees aan alle kanten bruin.
  5. Neem het vlees uit de pan en bestrooi het met peper.
  6. Fruit de ui in de wok glazig.
  7. Voeg de broccoli en de peultjes toe met een scheutje water en de zwarte bonensaus. Laat de groente in een paar minuten gaar worden.
  8. Was de taugé in een vergiet.
  9. Meng de uitgelekte mie en de taugé door het groentemengsel en warm het geheel goed door.
  10. Schep de runderreepjes erdoor.

Lekker, Eetsmakelijk!