Project Description

Mie met kip en champignons

Hou je van Thais eten maar wil je een gezonde variant? Probeer dat deze heerlijke mie met kip en champignons. Een super makkelijke bereiding en het staat binnen 20 min op tafel!

Recept

Portie: 4 personen

Bereidingstijd: 15 minuten

Glutenvrij| Lactosevrij

Ingrediëntenlijst

  • 300 gram (glutenvrije) mie
  • 350 gram kippendijfilet
  • 1 ui
  • 200 gram kastanjechampignons
  • 1 paksoi
  • 1 eetlepel olie
  • 1 groene currypasta
  • 1 eetlepel ketjap manis
  • 400 ml light kokosmelk

Bereidingswijze

  1. Kook de mie volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  2. Snijd 350 gram kippendijfilet in stukken.
  3. Maak de ui, de paddenstoelen en de paksoi schoon.
  4. Snijd de ui in snippers, de paddenstoelen in plakjes en repen en de paksoi in repen.
  5. Verhit de olie en fruit hierin de ui glazig. Vervolgens bak je de kippendijfilet gaar.
  6. Roerbak de paddenstoelen en de paksoi mee.
  7. Voeg de kokosmelk en groene currypasta toe en laat het 10 minuten laag stoven.
  8. Schep de goed uitgelekte mie erdoor en warm het geheel goed door.
  9. Maak op smaak met wat ketjap.

Genieten, Eetsmakelijk!

Paddenstoelen bevatten een vezel die je cholesterolhalte verbetert en je hart gezond houdt. Paddenstoelen bevatten gunstige bacteriën die krachtig kunnen bijdragen bij een goed immuunsysteem. Ook zijn paddenstoelen rijk aan koper dat goed is voor je energiepeil.

Wil je een ander Thais gerecht uitproberen? Probeer dan deze mie met runderreepjes eens uit!