Project Description

Mexican bowl

Deze Mexican bowl kun je nuttigen als lunch én als avondeten. Heb je nou niet veel tijd en wil je toch lekker én gezond eten? Dan is deze Mexican bowl the way to go! Het is verrukkelijk en het staat binnen een kwartier op tafel!

Recept

Portie: 1 persoon

Bereidingstijd: 15 minuten

Ingrediëntenlijst

  • 30 gram kidneybonen
  • 20 gram maïs
  • 25 gram tortilla chips
  • ½ avocado
  • Jalapeño naar eigen smaak

Salsa:

  • ½ vleestomaat
  • ½ rode ui
  • ½ limoen
  • ½ teen knoflook
  • 1 eetlepel olijfolie

Bereidingswijze

Salsa:

  1. Snijd de tomaat en rode ui in kleine blokjes;
  2. Voeg 1 eetlepel olijfolie toe;
  3. Pers het knoflook teentje uit in het bakje;
  4. Knijp een halve limoen uit boven het bakje.

Bowl:

  1. Warm de kidneybonen en maïs op in een pannetje;
  2. Snijd de avocado in partjes;
  3. Doe een handje tortilla chips in een bakje;
  4. Voeg de bonen, maïs, avocado en salsa toe aan het bakje;
  5. Als topping voeg je een aantal slices jalapeño toe.

Ben je op zoek naar nóg een lekkere avondmaaltijd? Probeer dan eens deze pastabowl uit!

Avocado bevat in tegenstelling tot andere groenten heel veel vet. Nu zal je denken; dat is toch niet goed? Maar jawel! Het is namelijk onverzadigd vet, wat juist goed is voor het lichaam. Onverzadigd vet verlaagt het LDL-cholesterol, het slechte cholesterol, van het bloed. Een te hoog LDL-cholesterol is niet goed voor de bloedvaten en kan uiteindelijk leiden tot hart- en vaatziekten.