Project Description

Marokkaanse couscous met aubergine

Op zoek naar een gezonde maaltijd dat binnen 20 minuten op tafel staat? Probeer dan deze Marokkaanse couscous met tofu eens uit!  Een vegetarisch en lactosevrij recept. Vervang eventueel de tofu voor magere gehakt. Voor een glutenvrije versie vervang de couscous voor 150 gram quinoa.

Recept

Portie: 2 personen

Bereidingstijd: 20 minuten

Lactosevrij | Vegetarisch

Ingrediëntenlijst

  • 1 -2 aubergines
  • 1 ui
  • 100 gram kerstomaatjes
  • 150 gram volkoren couscous
  • 1 theelepel ras el hanout
  • ¼ groentebouillontablet met minder zout
  • 2 eetlepels olie
  • 150 gram tofu of magere gehakt
  • paprikapoeder

Bereidingswijze

  1. Snijd de aubergines in blokjes, de ui in snippers en halveer de tomaatjes.
  2. Doe de couscous in een kom en meng er de ras el hanout door. Gebruik eventueel paprikapoeder. Breng 200 ml water met het stukje bouillontablet aan de kook en schenk dit over de couscous. Roer met een vork alles los en laat de couscous afgedekt 5 minuten wellen.
  3. Verwarm 1 eetlepel olie en fruit hierin de ui glazig. Doe vervolgens de blokjes aubergine bij de ui en roerbak de groente in een paar minuten gaar.
  4. Bak de gehalveerde tomaatjes kort mee. Snijd de tofu in blokjes en meng er paprikapoeder door en bak de tofu bij de groente.
  5. Meng de groente en tofu door de couscous.
  6. Garneer de couscous af met wat munt. Eetsmakelijk!
Zoek je een ander recept met couscous?  Probeer dan deze gevulde paprika’s met couscous eens uit!
Wist je dat dat aubergine naast vitamine C  nog andere krachtige antioxidanten bevat namelijk: anthocyaninen. Deze stoffen geven de groente zijn dieppaarse kleur en helpen eveneens onze cellen tegen schadelijke vrije radicalen te beschermen