Project Description

Lunchbowl met zoete aardappel

Op zoek naar een voedzame, gezonde maar heerlijke lunch? Probeer deze lunchbowl eens uit met zoete aardappel en kikkerwten eens uit. Deze salade is ook lekker als bijgerecht bij het avondeten.

Recept

Portie: 2 personen

Bereidingstijd: 20 minuten

Glutenvrij| Lactosevrij| Vegetarisch

Ingrediënten

  • 1 el olijfolie
  • 400 g zoete aardappelblokjes
  • ½ el gemalen komijn
  • 1/2 el chilipoeder
  • 160 g kikkererwten in blik
  • ½ komkommer
  • ½ limoen
  • 75 ml Griekse yoghurt 0%
  • 100 gram babyspinazie
  • Peper en zout
  • Peterselie
  • 25 gram granaatappelpitjes

Bereidingswijze

  1. Verhit de olie in de koekenpan marineer de de zoete aardappelblokjes en de uitgelekte kikkeren met chilipoeder en komijn poeder en bak het 15 minuten tot dat het krokant is.
  2. Ondertussen halveer je de komkommer en verwijder de zaadlijsten met een lepel. Snijd de kommer in halve dunne reepjes.
  3. Doe de zaadlijsten in een kom en voeg 2 eetlepels Griekse yoghurt aan toe samen met wat limoensap en fijn gesneden peterselie. Breng het nog op smaak met peper en zout.
  4. Laat de zoete aardappel en kikkerwten afkoelen en doe de babyspinazie in een kom. Voeg hier over de zoete aardappel en kikkerwten aan toe. Doe een eetlepel yoghurt dressing erbij en maak het nog af met wat fijn gesneden peterselie, een schijf citroen en granaatappelpitjes.

Heerlijk en voedzaam, eet smakelijk!

Wist je dat zoete aardappel bomvol vezels zit? maar liefst 6 gram per zoete aardappel. Ook is het een krachtige weerstand booster en rijk aan vitamine A. Ook is zoete aardappel een bron van Choline. Choline is een stofje dat helpt bij goed slapen, bewegen en leren dingen te onthouden.

Nog opzoek naar nog een voedzame salade? Probeer deze quinoa kikkererwten salade eens uit!