Project Description

Lunchbowl met zoete aardappel

Op zoek naar een voedzame, gezonde maar heerlijke lunch? Probeer deze lunchbowl eens uit met zoete aardappel en kikkererwten. De lunchbowl is zowel glutenvrij, lactosevrij als vegetarisch. Deze salade is ook erg lekker als bijgerecht bij het avondeten.

Recept

Portie: 2 personen
Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten:

  • 1 el olijfolie
  • 400 g zoete aardappelblokjes
  • ½ el gemalen komijn
  • 1/2 el chilipoeder
  • 160 g kikkererwten uit blik
  • ½ komkommer
  • ½ limoen
  • 75 ml Griekse yoghurt 0%
  • 100 gram babyspinazie
  • Peper en zout
  • Peterselie
  • 25 gram granaatappelpitjes

Bereidingswijze

  1. Verhit de olie in de koekenpan. Marineer de zoete aardappelblokjes en (uitgelekte) kikkererwten met chilipoeder en komijn poeder. Bak het vervolgens voor 15 minuten tot het krokant is.
  2. Ondertussen halveer je de komkommer en verwijder je de zaadlijsten met een lepel. Snijd de komkommer in dunne reepjes.
  3. Leg de komkommer in een kom en voeg 2 eetlepels Griekse yoghurt toe, wat limoensap en fijn gesneden peterselie. Breng het nog verder op smaak met peper en zout.
  4. Laat de zoete aardappel en kikkererwten afkoelen en doe de babyspinazie in een kom. Voeg de zoete aardappel, komkommer en kikkererwten over de babyspinazie aan toe. Doe een eetlepel yoghurt dressing erbij en maak het af met wat fijn gesneden peterselie, een schijfje citroen en granaatappelpitjes.

Wist je dat?

Wist je dat zoete aardappel bomvol vezels zit? In één zoete aardappel zit maar liefst 6 gram vezels! Ook is het een krachtige weerstand booster en rijk aan vitamine A. Hiernaast is zoete aardappel een bron van Choline. Choline is een stofje dat helpt bij goed slapen, bewegen en leren dingen te onthouden.

Heerlijk en voedzaam, eet smakelijk!