Project Description

Lasagne met een twist

Heerlijke gezonde lasagne met een twist!
In dit recept maken we lasagne, alleen dan nét even anders. Deze variant is glutenvrij, gezond en lekker. Hij kan ook zonder zuivel gemaakt worden, laat dan de geitenkaas weg.
Maak het met gele linzen lasagnebladen of gebruik plakjes geroosterde aubergine.

Recept

Voor 4 porties
Bereidingstijd: 45 minuten

Ingrediënten

  • 1 pak gele linzen lasagne vellen
  • 500 gram gezeefde tomaten
  • 500 gram (vegetarisch) gehakt
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 450 gram diepvriesspinazie
  • 1 rode en 1 gele paprika
  • 80 gram geraspte geitenkaas
  • Handje verse basilicum
  • Peper, zout, gedroogde oregano, gedroogde basilicum
  • 150g cherrytomaatjes

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden
  2. Snijd de ui en knoflookteen fijn en fruit deze aan in een grote pan met een beetje olie.
  3. Snijd de paprika’s in blokjes.
  4. Doe hier het gehakt bij en doe er na ongeveer 5 minuten de paprikablokjes en de spinazie bij.
  5. Kook ondertussen de lasagne vellen volgens aanwijzingen op het pak.
  6. Roer door tot de spinazie is ontdooid en doe er dan de tomatensaus bij, samen met peper en zout en eventueel nog wat gedroogde oregano en gedroogde basilicum (2 snufjes van ieder kruid). Proef en voeg wat toe naar smaak; een snufje kaneel is ook erg lekker.
  7. Neem een flinke ovenschaal en begin met een juslepel eerst met een dun laagje ‘sausmengsel’. Leg hierop 2/3 vellen lasagne en daarbovenop weer een laagje saus. Herhaal dit tot de saus op is en zorg dat je altijd met een sauslaag eindigt.
  8. Bovenop doe je de geraspte geitenkaas (of laat dit weg als je zuivelvrij eet) en een paar cherrytomaatjes.
  9. Bak de lasagne met een twist in 20-25 minuten goudbruin in de oven en garneer met wat verse basilicum. Eet smakelijk!

Wie ga jij verassen met deze leuke en lekkere variatie?

Ben je op zoek naar een gezond tussendoortje? Kijk dan eens hier.