Project Description

Kipsalade met mango

Zoek je een makkelijk en voedzame salade voor de lunch? Probeer eens deze kipsalade met mango eens uit. De zoete tonen van de mango tegen over de gebakken kip is een geweldige combinatie. Binnen 15 minuten op tafel en nog eens glutenvrij, lactose vrij èn histamine vrij!

Recept

Portie: 1 persoon

Bereidingstijd: 15 minuten

Ingrediëntenlijst

  • 1 kipfilet
  • 15 gram granaatappelpitjes
  • Gemengd sla
  • Citroensap
  • 2 eetlepels 0lijfolie
  • 1 eetlepel honing
  • Halve rode ui
  • Halve mango
  • 1 takje rozemarijn

Bereidingswijze

  1. Marineer de kipfilet met gesneden verse rozemarijn, olijfolie, zout en peper.
  2. Verhit de koekenpan met een scheut olijfolie en bak de kipfilet beide kanten bruin en laat de kip afkoelen.
  3. Tijdens het bakken snipper je een ui en snijd je de mango in blokjes. Doe hierbij 1 eetlepel olijfolie, scheut citroen sap en 1 eetlepel honing en meng het goed door.
  4. vervolgens doe je de gemende sla en de gemarineerde mango en ui in een kom
  5. Als de kip is afgekoeld, snijd de kip in de stukjes en doe dat boven op de salade.
  6. Garneer de salade af met wat granaatappelpitjes.

Genieten! Eet smakelijk!

Op zoek naar nog een heerlijke salade? Neem eens een kijkje bij deze heerlijke frisse Italiaanse salade.

Wist je dat mango een boost geeft aan je immuunsysteem? Dat komt omdat een mango veel vitamine C en pro-vitamine A bevat. Ook heeft het een gunstig effect op je bloeddruk en bevordert het je gezichtsvermogen. Veel redenen om af en toe een mango te eten.