Project Description

Kiproerbak met groente

Op zoek naar een gezonde avondmaaltijd? Probeer deze makkelijke maar o zo heerlijke kiproerbak met sperziebonen. Binnen 15 minuten staat dit gerecht op tafel. Dit gerecht zit boordevol vitamines en een bron van eiwitten.

Recept

Portie: 2 personen

Bereidingstijd: 15 minuten

Glutenvrij| Lactosevrij

Ingrediëntenlijst

  • 150 gram zilvervliesrijst
  • 300 gram sperziebonen
  • 150 gram kipfiletreepjes
  • 200 gram bami groentepakket
  • 20 gram verse selderij
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • 2 eetlepels zonnebloemolie

Bereidingswijze

  1. Kook de rijst in een ruime pan volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de sperziebonen de laatste 4 min. mee. Giet de rijst en sperziebonen af en laat staan met de deksel op de pan.
  2. Verhit ondertussen de olie in de wok of hapjespan en roerbak de kip met de kerrie en peper naar smaak 4 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Halveer de rode peper uit de bami groente in de lengte, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd in dunne ringetjes Voeg met de rest van de groente toe aan de kip en roerbak al omscheppend 4 min. op hoog vuur.
  3. Snijd ondertussen de selderij fijn. Voeg de rijst, sperziebonen en selderij toe aan de pan en roerbak 2 min. mee. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel over diepe borden en serveer.

Genieten, Eetsmakelijk!

Tip: Vervang de kipreepjes door 180 gram tofurulstukjes voor een vegetarische versie.