Project Description
Ingelegde rode ui
Deze heerlijke ingelegde rode ui is super makkelijk om te maken en maakt een gerecht helemaal af. De ingelegde ui kan je bijvoorbeeld op een cracker doen of bij het avondeten. Je kan de ingelegde ui maximaal 3 weken bewaren.
Recept
Portie: 1 pot
Bereidingswijze: 5 minuten + 1 nacht
Glutenvrij | Histamine vrij | Lactosevrij
Ingrediënten
- 2 rode uien
- Peperkorrels
- 1 blaadje laulier
- 1 tak rozemarijn
- 300 milliliter witte wijn azijn
- 200 gram suiker
Bereidingswijze
- Snijd de rode ui in ringen.
- Doe in een pannentje de witte wijn azijn me de suiker. Kook het azijn totdat de suiker opgelost is.
- Doe de rode ui in een potje en schenk de warme azijn erbij.
- Maak de ingelegde rode ui af met een takje rozemarijn , laulier en een paar peperkorrels naar smaak.
- Sluit de pot goed af en laat het een nacht goed intrekken.
Zoek je een gerecht waarbij deze ui goed bij past? Check dit recept van zelfgemaakte crackers.
Wist je dat rode ui niet alleen helpt bij verkoudheid en bij het voorkomen van inwendige ontstekingen. In het algemeen is het goed voor het hart, bloedvaten en kraakbeen. Ook zijn uien goed voor het sterker maken en het houden van je botten. Dit komt, omdat uien in grote maten kalium, ijzer en calcium bevatten.