Project Description

Homemade tonijnsalade

Op zoek naar een gezond broodbeleg dat ook nog eens makkelijk is? Probeer de zelfgemaakte tonijnsalade eens uit. Heerlijk op brood, op crackers of bij de borrel als dip!

Recept

Portie: 4 personen

Bereidingstijd: 10 minuten

Glutenvrij | Lactosevrij

Ingrediënten

  • 1 blikje tonijn (naturel, op water)
  • ½ (rode) appel
  • 2 takjes peterselie
  • 1 eetlepel dikke halfvolle yoghurt
  • 1 eetlepel ketchup
  • peper en zout
  • Halve rode ui

Bereidingswijze

  1. Laat de tonijn uitlekken en verdeel de vis in stukjes.
  2. Was het stuk appel en snijd het in kleine blokjes.
  3. Was de peterselie en knip het fijn. Snijd de rode ui in kleine stukjes.
  4. Meng de appel, de peterselie, ui, ketchup en de yoghurt door de tonijn en maak dit op smaak met wat peper.

En smullen maar!

Op zoek naar een ander gezond beleg op brood? Maak deze heerlijke pikante hummus eens!