Project Description
Homemade pompoen-cashew spread
Op zoek naar een lekkere en makkelijke lunch? Probeer deze homemade pompoen-cashew spread eens uit. Ook lekker tussen een wrap of op een cracker. Binnen 25 minuten gemaakt en een super makkelijke bereiding. Deze spread is heerlijk voor jong en oud!
Recept
Portie: 2 personen
Bereidingstijd: 25 minuten
Glutenvrij| Gezonde alternatief
Ingrediëntenlijst
- 200 g pompoenstukjes
- 40 g ongebrande cashewnoten
- 15 g zuivelspread naturel
- 20 g veldsla
- 1 el milde olijfolie
- 1 tl gemalen kaneel
- 15 gram noten mix
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Meng de pompoen met de olie, kaneel en peper. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 20 min. in het midden van de oven.
2. Rooster de laatste 8 min. de cashewnoten naast de pompoen mee en het stokbrood op een ovenrooster onder de pompoen. Doe de pompoen samen met ⅔ van de cashewnoten in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een grove spread. Meng de zuivelspread erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout.
3. Halveer het stokbrood in de lengte en beleg beide helften met de pompoen-notenspread en sla. Hak de rest van de cashewnoten fijn en strooi erover samen met wat veldsla en noten mix. Snijd elk half stokbrood doormidden en serveer.
Op zoek naar nog een gezonde lunch? Probeer deze heerlijke vegan regenboog wrap eens uit!
Pompoenen bevatten veel vitamine A, vandaar de feloranje kleur omdat het rijk is aan bèta-caroteen wat de lichaam omzet in vitamine A. Het hoge vitamine A-gehalte kan het lichaam helpen om infecties en virussen te weerstaan. Handig voor in de herfst omdat de herfst vaak het begin is van het koude-en griepseizoen.
