Project Description
Homemade glutenvrije granola
Granola of muesli is soms lastig glutenvrij te vinden in de supermarkt. Vaak is het ook wat aan de prijzige kant. Het is een stuk makkelijker, lekker en gezonder om het zelf te maken! Probeer daarom eens deze homemade glutenvrije granola. Je kan dit helemaal aanpassen met jou favoriete noten en ingrediënten.
Recept
10 porties
Bereidingstijd: 15 min + 20 minuten oventijd
Ingrediënten
- 250 gram havervlokken
- 100 gram pecannoten
- 75 gram pompoenpitten
- 75 gram walnoten
- 60 gram kokosolie
- 3 eetlepels (zelf gebroken) lijnzaad
- 50 gram geraspte kokos
- 1 eetlepel kaneel
- Snufje zout
- Optioneel: 2 eetlepels honing
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden en hak de walnoten en pecannoten in grove stukjes.
- Doe alle ingrediënten behalve de kokosolie en eventueel de honing in een grote kom en hussel door elkaar. Smelt de kokosolie en verdeel dit al scheppend door het granola mengsel. Voeg nu ook de honing toe en meng goed door.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel het mengsel over de gehele bakplaat.
- Bak de homemade glutenvrije granola in 20-22 minuten mooi goudbruin.
- Laat het mengsel goed afkoelen en schep het vervolgens in een luchtdichte pot of bak.
- Je kunt er gemakkelijk twee weken van eten; het blijft lekker krokant.
Dit recept is heerlijk over deze frisse kokosyoghurtbowl.