Project Description

Histamine vrije pizza’s

Wie houdt er niet van pizza’s? En het is nog leuker om het zelf te maken! Deze gezonde zelfgemaakte pizza’s zijn een feestje om te eten en heeft een makkelijke bereidingswijze. De pizza’s zijn histamine vrij en glutenvrij.

Recept

Portie: 4 stuks

Bereidingstijd: 1 uur rijstijd + 20 minuten oventijd

Ingrediëntenlijst

  • 1 witte ui
  • Halve rode ui
  • 1/4 courgette
  • 4 beanies
  • 3 paprika’s
  • Mozzarella
  • Pijnboompitten
  • Oregano

Voor de pizzadeeg

  • 25o gram schar broodmix
  • 200 handwarm later
  • 10 gram olijfolie
  • 5 gram droge gist
  • Snuf zout

Bereidingstijd

  1. Meng de schar broodmix, olijfolie, droge gist, handwarm later en een snuf zout in een kom tot een deeg.
  2. Laat de deeg 1 uur rijzen op een warme droge plek.
  3. Tijdens het wachten op de dag rooster je 2 paprika’s boven het vuur en doe vervolgens de geroosterde paprika in een dicht ziplock zak.
  4. Snijd de courgette, beanies, 1 paprika en een halve rode ui in partjes voor op de pizza.
  5. Als de geroosterde paprika’s zacht zijn geworden haal je de zwarte stukken van de schil eraf en doe ze in een blender. Snijd ook een witte ui in stukken en doe dit ook in de blender.
  6. Blend de paprika en ui fijn tot een gladde saus.
  7. Als de pizzadeeg 1 uur heeft gerezen verwarm je de oven voor op 200 graden.
  8. Verdeel de deeg dan in 4 stukken en rol de bollen deeg uit tot kleine pizza rondjes.
  9. Vouw de randje van de pizza’s daarbinnen en doe vervolgens een beetje paprika saus op de deeg.
  10. Garneer de pizza’s met de gesneden courgette, paprika, ui en beanies. Maak het af met wat mozzarella.
  11. Bak de pizza’s af voor 20 minuten in de oven.
  12. Strooi nog wat gebakken pijnboompitten en oregano over de vers gebakken pizza’s en serveren maar!

Tip: laat de mozzarella weg voor een lactose vrije versie.

Wist je dat elke kleur paprika andere gezondheidsvoordelen heeft? Zo bevat een rode paprika meer vitamine C als een groene paprika, ook is de rode wat zoeker van smaak.