Project Description

Heerlijk glutenvrij bananenbrood

Heb jij ook wel eens rijpe banen over en dan geen idee wat je er mee kunt doen? Dan is dit heerlijk glutenvrij banenbrood perfect voor jou! Bananenbrood vind ik zelf een heerlijk vullend tussendoortje maar helaas is het vaak niet gluten- en zuivelvrij. Daarom heb ik dit recept voor jullie gemaakt zodat iedereen hiervan kan genieten.

Recept

Voor ~ 8 porties
Bereidingstijd 20 minuten + 45-50 min oventijd

Ingrediënten

  • 50 gram havermout
  • 100 gram amandelmeel
  • 50 gram dadels (ontpit)
  • 3 rijpe bananen
  • 3 eieren
  • Handje gemengde (ongezouten) noten, in stukjes gehakt
  • 1 tl. bakpoeder
  • Zelf kruiden toevoegen naar smaak
    Hartig: paprikapoeder, 1tl Italiaanse kruiden, 1tl knoflookpoeder, snufje peper en zout.
    Zoet: 1tl kaneel, 1el. cacaopoeder, 1tl gemberpoeder, 1tl vanille.

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius en vet de cakevorm in.
  2. Maal de havermout in de keukenmachine fijn totdat je havermoutmeel krijgt. Houd dit apart.
  3. Mix de bananen en dadels in je keukenmachine tot een glad beslag. Dit kan eventueel ook met een staafmixer. Zijn je dadels gedroogd? Week ze dan eerst 5 minuten in heet water voordat je ze mixt.
  4. Klop de eieren luchtig op en doe er een snufje zout bij. Voeg het daarna bij de banaan-dadel mix.
  5. Mix het havermoutmeel en amandelmeel toe en voeg toe aan het banaan-dadel- ei mengsel. Roer het goed door.
  6. Voeg vervolgens het bakpoeder toe en meng tot je een glad beslag hebt.
  7. Doe de ongebrande noten erbij en roer het geheel goed door. Voeg specerijen toe naar smaak. Kies uit een zoete variant of hartig.
  8. Giet het mengsel in de cakevorm en zet in de oven. Bak ongeveer 45-50 minuten. Kijk goed of je bananenbrood gaar is, controleer dit door er een satéprikker in te prikken. Komt deze er schoon uit? Dan is je brood klaar. Als de bovenkant van je bananenbrood te donker wordt, kun je het afdekken met bakpapier.
  9. Heerlijk 2 plakken voor ontbijt of als tussendoortje.

Tip: vries het in als dit heerlijk glutenvrije banenbrood is afgekoeld. Zo blijft het extra lang vers en houdbaar.

Hier vindt je een heerlijk recept voor een ander gezond gluten- en zuivelvrij tussendoortje. Deze moet je proeven!