Project Description
Speculaasbrood
Ontbijtkoek kennen we allemaal wel. Het is lekker, alleen helaas is het niet zo gezond door alle toegevoegde suikers. Ik wilde daarom een variant maken hierop. Het resultaat? Een heerlijk gezonde speculaasbrood dat lijkt op ontbijtkoek, maar wat misschien wel lekkerder is! Dit recept is zelfs helemaal gluten- en zuivelvrij. Perfect als ontbijt of bij de koffie.
Recept
Voor 8-10 plakjes
Bereidingstijd: 15 min voorbereiden, 40-45 min oven.
Ingrediënten
- 400 ml amandelmelk
- 2 bananen
- 8 medjoul dadels
- 200 gram amandelmeel
- 200 gram boekweitmeel
- 3 theelepels kaneel
- 3 theelepels koekkruiden
- 1tl anijs
- 1 eetlepel baking soda ( of bakpoeder)
- Topping; handje noten naar keuze zoals pecan- of walnoten
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius.
- Vet een cakeblik in.
- Ontpit de dadels en doe ze met de amandelmelk en bananen in een keukenmachine. Een staafmixer of een goede blender gebruiken kan ook.
- Doe de overige ingrediënten in een kom en mix dit met je mengsel van dadels. Roer totdat alles goed gemengd is.
- Giet het mengsel in een cakeblik en leg vervolgens de noten op het beslag. Zet het speculaasbrood gedurende 40-45 minuten in de oven.
- Laat afkoelen en geniet van 2 plakken heerlijk gezond speculaasbrood als ontbijt.
Tip: vries het speculaasbrood in, zo blijft hij langer vers en kan je er een hele week mee doen.
Ook ideaal als een tussendoortje.
Dit tussendoortje is ook echt een aarnader!