Project Description

Havermout pindakaas balletjes met kokos

Zin in een gezond tussendoortje bij de thee of koffie? Probeer deze havermout pindakaas balletjes met kokos eens uit. Een makkelijk en snel recept. Ook een leuk activiteit voor kinderen om dit recept eens uit te proberen.

Recept

10 stuks

Bereidingstijd: 15 minuten

Ingrediënten

  • 100 gram (glutenvrije) havermout
  • 1 banaan
  • 2 eetlepels pindakaas
  • 1 eetlepel honing
  • 4 eetlepels cacaonibs
  • 2 eetlepels gedroogde cranberry’s
  • Stukjes pecannoten

Voor de coating

  • Kokosrasp
  • Sesamzaad
  • Cacaonibs

Bereidingswijze

  1. Snijd de pecannoten in kleine stukjes. Meng de havermout, banaan, pindakaas, honing, cacaonibs, gedroogde cranberry’s en de  gesneden pecannoten in een kom en maak met je handen kleine balletjes.
  2. Doe de sesamzaad, cacaonibs en kokosrasp in kleinen bakjes en rol de balletjes er doorheen. En ze zijn klaar om gegeten te worden!

Tip: Moeite met het maken van ronde balletjes? Gebruik een ijsbolknijper om ze mooi rond te krijgen.

Havermoutfan? Probeer dan deze vanilla oat raisin snack!