Project Description

Hartige wafel met gerookte zalm

Deze voedzame glutenvrije wafels zijn makkelijk te bereiden en heerlijk om te eten. Door de gerookte zalm, ricotta en ei zitten er veel goede eiwitten in. Een perfecte lunch voor na het sporten.

Recept

Portie: 2 grote wafels

Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten

  • 125 g boekweitmeel
  • 1/2 tl bakpoeder
  • 15 g maïzena
  • 150 ml melk
  • 1 ei
  • 1/2 tl zeezout
  • 1 tl zonnebloem olie

Voor de topping

  • 2 gekookte eieren
  • 4 el ricotta
  • 100 g gerookte zalm
  • lente ui
  • Citroen
  • Peper en zout

Bereidingswijze

  1. Breng water aan de kook en kook de 2 eieren voor 4 minuten zacht. Laat de eieren schrikken onder koud water.
  2. Voor de wafelbeslag mix je de boekweitmeel, bakpoeder, maizena met 1 ei en melk tot een glad mengsel.
  3. Verwarm de wafel ijzer en bestrijk het met zonnebloemolie. Doe het beslag in de wafel ijzer en laat ze gaar worden in ongeveer 5 minuten.
  4. Meng de ricotta met citroen, peper en zout. En pel de gekookte eieren en snij ze door de helft.
  5. Als de wafels afgekoeld zijn doe je de ricotta, gerookte zalm. gekookt eitje op de wafel.
  6. Ten slot snipper je er lente ui eroverheen en genieten maar!

Zin in een glutenvrije salade als lunch? Probeer deze frisse Italiaanse salade eens uit!