Project Description

Glutenvrije pasta bowl

Ben je op zoek naar een snelle en makkelijke avondmaaltijd? Of ben je klaar met de basic aardappel, vlees en groente maaltijden? Probeer dan deze glutenvrije pasta bowl. Deze heerlijke bowl staat binnen slechts 15 minuten op tafel!

Recept

Portie: 1 persoon

Bereidingstijd: 15 minuten

Ingrediënten

  • 60 gram glutenvrije pasta
  • 20 ml olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • 1 snee glutenvrij brood
  • 5 mini mozzarella bolletjes
  • Een klein handje pijnboompitten
  • 5 kleine tomaatjes
  • Handje rucola

Bereidingswijze

  1. Kook het water tot het borrelt en doe 60 gram pasta erbij. Doe het vuur laag kook de pasta 10 minuten.
  2. Giet de pasta af en doe het in een kommetje.
  3. Vervolgens verwarm je de oven voor op 180 graden en snijd je ondertussen 1 snee glutenvrij brood in blokjes.
  4. Doe in een kommetje 2 eetlepels olijfolie en voeg 1 teentje toe met de knoflookpers en mix het met de croutons.
  5. Bak de croutons af voor 10 minuten op 180 graden en voeg ze toe in de kom.
  6. Snijd de cherrytomaatjes en avocado in partjes en voeg ook de mozzarella bolletjes en rucola toe.
  7. Bak in de pan op laag vuur de pijnboompitten goud bruin en garneer het af.

Genieten! Eet smakelijk. Probeer ook eens deze Mexican bowl uit!

Wist je dat pijnboompitten veel mineralen en vitamines bevatten?  Namelijk vitamine B1, B2, B3, B5, B6 en B11, en vitamine E. Met name het vitamine B complex is dus ruim vertegenwoordigd in pijnboompitten. Ook bevatten  ze  enorm veel mangaan en koper, maar ook fosfor, ijzer, magnesium, zink en kalium. Pijnboompitten zijn belangrijk voor veel processen in je lichaam zoals je energievoorziening, je groei, de werking van je zenuwstelsel en nog veel meer!