Project Description
Glutenvrije overnight oats
Recept
Portie: 2 personen
Bereidingstijds: 5 minuten + 1 nacht
Ingredienten
- 40 gr (glutenvrije) havermout
- 2 eetlepels chiazaad
- 2 eetlepels maple syrup, agave siroop of honing
- 1 theelepel blauwe spirulina poeder
- 125ml (amandel)melk.
Topping:
- Blauwe bessen
- Kiwi
- 200 gram(plantaardige) yoghurt/ kwark
Bereidingswijze
- Mix de havermout, chiazaad, honing, spirulina en amandelmelk in een kom en mix het goed door elkaar.
- Verdeel het mengsel over 2 glazen en zet de glazen 1 nacht in de koelkast
- De volgende ochtend schep je (plantaardige) yoghurt of kwark op de overnight oats.
- Snijd de kiwi’s en verdeel de blauwe bessen, kiwi’s en chiazaad over de yoghurt en serveer het direct.
Eet smakelijk!
Gek op havermout als ontbijt? Probeer eens de glutenvrije baked oats uit!
Havermout heeft veel gezondheidsvoordelen. Zo verlaagt het je cholesterolgehalte, verlaagt je risico op diabetes, boost voor je immuunsysteem en bevat het veel eiwitten. Ook geeft havermout je een verzadigd gevoel. Super goed dus om je dag mee te starten!