Project Description

Glutenvrije appel kaneel muffins

Deze appel kaneel muffins zijn heerlijk en gluten- en zuivelvrij!
Dit recept is perfect om bijvoorbeeld op een zondag te maken zodat je de hele week hiervan kan genieten.

Recept

Voor 10 porties
Bereidingstijd: 15 min + 25 min oventijd

Ingrediënten

  • 150 gram amandelmeel
  • 50 gram kokosmeel
  • 5 gram baking soda
  • Snufje zeezout
  • 5 gram kaneel
  • 3 eieren
  • 30 gram kokosolie
  • 9 gram citroensap
  • 60ml honing
  • 1 appel in kleine stukjes (Jonagold)

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden.
  2. Leg papiertjes vormpjes in een (siliconen) muffinvorm.
  3. Mix het amandelmeel, kokosmeel, bakingsoda, zeezout en kaneel in een kom.
  4. Klop in een andere kom de eieren los.
  5. Verwarm de kokosolie en honing even in de magnetron het is nu goed vloeibaar.
  6. Voeg dit bij de eieren met de citroensap en de stukjes appel.
  7. Mix het ei-mengsel nu door de droge ingrediënten.
  8. Schep met een ijsbolschep of een lepel het deeg in de muffinvormpjes.
  9. Bak 25 minuten in de oven.

Je kunt de muffins ongeveer 5 dagen bewaren in een afgesloten bakje. Super handig als gezond en lekker tussendoortje!

Kijk ook eens naar dit recept voor een verwarmend en heerlijk ontbijt.