Project Description
Glutenvrije appel kaneel muffins
Deze appel kaneel muffins zijn heerlijk en gluten- en zuivelvrij!
Dit recept is perfect om bijvoorbeeld op een zondag te maken zodat je de hele week hiervan kan genieten.
Recept
Voor 10 porties
Bereidingstijd: 15 min + 25 min oventijd
Ingrediënten
- 150 gram amandelmeel
- 50 gram kokosmeel
- 5 gram baking soda
- Snufje zeezout
- 5 gram kaneel
- 3 eieren
- 30 gram kokosolie
- 9 gram citroensap
- 60ml honing
- 1 appel in kleine stukjes (Jonagold)
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 160 graden.
- Leg papiertjes vormpjes in een (siliconen) muffinvorm.
- Mix het amandelmeel, kokosmeel, bakingsoda, zeezout en kaneel in een kom.
- Klop in een andere kom de eieren los.
- Verwarm de kokosolie en honing even in de magnetron het is nu goed vloeibaar.
- Voeg dit bij de eieren met de citroensap en de stukjes appel.
- Mix het ei-mengsel nu door de droge ingrediënten.
- Schep met een ijsbolschep of een lepel het deeg in de muffinvormpjes.
- Bak 25 minuten in de oven.
Je kunt de muffins ongeveer 5 dagen bewaren in een afgesloten bakje. Super handig als gezond en lekker tussendoortje!
Kijk ook eens naar dit recept voor een verwarmend en heerlijk ontbijt.