Project Description
Gezonde pasta pesto
Zin in een heerlijke pasta maar ook in een gezonde maaltijd? Daar is deze pasta pesto met courgette en tonijn perfect voor. Een makkelijk recept dat binnen 35 minuten op tafel staat. Houd je niet van tonijn? vervang het dan door kipdijfilet blokjes.
Recept
Portie: 2 personen
Bereidingstijd: 15 minuten + 20 minuten oventijd
Glutenvrij | lactosevrij
Ingrediënten
- 150 (glutenvrije) pasta
- 1 witte ui
- 1 teen knoflook
- 1 courgette
- 1 el milde olijfolie
- 1 citroen
- 100 g crème fraîche
- 45 g pesto alla Genovese
- 160 g tonijnmoot in olijfolie
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 °C. Kook de pasta in 10 min. beetgaar.
- Snipper ondertussen de uien en snijd de tenen knoflook fijn. Halveer de courgettes in de lengte en snijd de helften in plakjes van een ½ cm. Verhit de olie in de pan en bak de ui en knoflook 1 min. op middelhoog vuur. Voeg daarna de courgette toe en bak 3 min. mee.
- Meng ondertussen de crème fraîche met de pesto en citroenrasp op smaak.
- Giet de pasta af en meng de crème fraîche en de groente door de pasta. Breng het op smaak met peper en eventueel zout.
- Verdeel over de ovenschaal. Laat de blikjes tonijn uitlekken en schep voorzichtig door de pasta. Bak in ca. 20 min. in het midden van de oven goudbruin. Schep halverwege om. Serveer met gesneden citroenpartjes.
Heerlijk! Smakelijk eten!
Zoek je nog een voedzame en makkelijke maaltijd? Probeer deze overheerlijke shakshuka eens uit!
Courgettes zijn rijk aan mineralen zoals kalium, wat goed is voor het gezond houden van het hart en bloedvaten. Daarnaast bevatten ze ook een goede dosis vitamine B1, B2, B6, B11 en C. Deze vitamines zijn belangrijk voor je stofwisseling en immuunsysteem. Courgettes bevatten veel vezels, en bijna geen koolhydraten.